kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP Genel Başkanı Türk'e soruşturma

Yeni Haber
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemeleri üzerine söylediği sözler ve DTP tarafından 30 Ağustos'ta ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' nedeniyle yapılan yazılı basın açıklaması ile ilgili soruşturma başlattı.

Türk ve DTP yöneticileri hakkında başlatılan soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 301/2. maddesinde düzenlenen, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama'' suçu kapsamında yürütülecek. Söz konusu suçun işlenmesi halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Soruşturma kapsamında, Ahmet Türk'ün yaptığı konuşmanın görüntü ve ses bantları ilgili birimlerden istenerek incelenecek.

TÜRK: SAVCILAR BİR DAVA AÇMAK İÇİN ADETA HAZIR BEKLİYOR

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Savcılar, her zaman ne konuşacağımızı bekleyerek, bir dava açmak için adeta hazır bekliyor'' dedi.

Türk, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna davet edilmediği için söylediği sözler ile 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yapılan yazılı açıklama üzerine kendisi ve DTP yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Alıştığımız bir durum'' diyen Türk, ''Yani savcılar bu konuda, zaten her zaman ne konuşacağımızı bekleyerek, bir dava açmak için adeta hazır bekliyor'' diye konuştu.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise ''ciddi bir iş yaptıklarını'' belirterek, bu tür konulara basın üzerinden cevap vermeyeceklerini söyledi.

Demirtaş, ''Ciddi konularla ilgili basın üzerinden polemik yaratmak bizim için doğru bir yöntem değil. Her türlü sıkıntıyı kurumlararası diyalogla çözmeyi uygun görüyoruz'' dedi.

(AA)