kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
22 Temmuz seçimleri sonrası Meclis’e girerek grup kuran DTP’liler, 30 Ağustos mesajında, hükümete ateşkes çağrısında bulundu.

Zafer Bayramı'nda DTP'den tuhaf mesaj

Hazal ATEŞ ANKARA
DTP, Zafer Bayramı mesajında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldı. "İmha operasyonu" düzenlendiğini öne süren DTP yönetimi, "kimyasal silah kullanıldığını" da iddia etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zafer Bayramı'nda DTP'den tuhaf mesaj
Demokratik Toplum Partisi (DTP), 30 Ağustos Zafer Bayramı için tartışma yaratacak bir mesaj yayınladı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef aldı. Türkiye'nin bir bölümünde "imha operasyonları" düzenlendiğini iddia eden ve askeri operasyonları eleştiren DTP yönetimi bayram mesajında "operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı" iddiasını gündeme getirdi. Operasyonların durdurulmasını isteyerek "ateşkes" çağrısında bulunan DTP, "Operasyonlar sürdükçe biz rolümüzü oynayamayız" dedi.

'BİLGİ YENİ GELDİ'
DTP'nin resepsiyona davet edilmemesi sonrası TSK'yı hedef alan açıklamaları ve dünkü mesaj kamuoyunda tepki yarattı. Mesajla ilgili olarak SABAH'ın sorularını yanıtlayan partinin Grup Başkanvekili Nurettin Demirtaş ise, bölgeye giden İnsan Hakları Derneği yetkililerinden ve bölge halkından gelen şikayetler doğrultusunda açıklama yaptıklarını söyledi. Demirtaş, "Köylüler hayvanlarının telef olduklarını bildirdi. İddialar araştırılsın dedik. Savcılık cenazeleri vermiyor. Aileler DNA testi istiyor" dedi. Demirtaş, "Dün akşam bilgiler geldi. Bilinçli olarak bugün gündeme getirmedik. Otopsi raporları gerekli. Bu tespitleri sadece devlet kuruluşları yapıyor" dedi. Bu arada DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de, Genelkurmay'a yönelttiği "bölücülük" suçlamasını dün de sürdürerek "Kimse kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmesin. Bu tip tutumlar demokratik kurallara aykırıdır. Bize ayrımcılık yapılması hasmane bir tavırdır" diye konuştu.