kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan Washington’a, oğlu Bilal Erdoğan’a giderek, eylül ortasında doğacak ikinci torununu görecek.

Erdoğan ve Gül aynı uçakla mı gidecek?

Bülent AYDEMİR
Erdoğan ve Gül, ABD'de yapılacak BM Genel Kurulu'na davetli. Ancak ikilinin güvenlik açısından ve etik olarak aynı uçağa binmesi doğru bulunmuyor..
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Başbakan Erdoğan'ın bir özlemi daha son buluyor. "Bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile açılışlara ve toplantılara birlikte gideceğiz" diyen Erdoğan, bu özlemi eylül ayında yapacağı ABD ziyaretinde giderecek. Seçimden sonraki ilk yurtdışı gezisini ABD'ye gerçekleştirecek olan Erdoğan, 24 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. Erdoğan'ın, "Küresel Isınma" konulu Genel Kurul'da bir konuşma yapması da bekleniyor. 25 Eylül- 3 Ekim tarihlerinde yapılacak Genel Kurul'a BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon tarafından davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılması bekleniyor. Hatta Erdoğan ve Gül'ün bu geziye birlikte gidecekleri belirtiliyor. Ancak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın aynı uçakla gitmelerinin bazı sakıncaları olduğu hatırlatılıyor. Cumhurbaşkanı ve başbakanın aynı uçakla seyahat etmeleri güvenlik açısından risk oluşturduğu gibi Başbakan'ın uçağıyla uçmasının Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı açısından uygun olmayacağı görüşü de dile getiriliyor. Bu nedenle Erdoğan'ın geziye ANA uçağı ile, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle büyük uçağa binmesi gereken Gül'ün de THY'den kiralanacak büyük bir uçakla gidebileceği ifade ediliyor.

BUSH'LA RANDEVU
Başbakan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda çok sayıda liderle ayaküstü ikili temaslarda bulunacak. ABD Başkanı Bush ile de görüşmesi beklenen Erdoğan'ın baş başa daha uzun bir görüşme yapabilmesi için Dışişleri Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan, ABD'de ayrıca ABD eski Başkanı Bill Clinton'la da görüşmeyi planlıyor.