kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
1000 dolar para ve tecilli 10 gün hapis cezasına çarptırılan Senatör Craig, "Bu olayı saklamamalıydım. Ailem ve dostlarıma anlatmalıydım" dedi. Herkesten özür diledi, ancak yanlış yapmadığını da yineledi. Yıllardır cinsel hayatıyla ilgili spekülasyonlar olduğu belirtilen Craig, 1982'de Senato'daki seks skandalıyla ilgili bir haberde isim verilmemesine karşın yalanlayan tek kişi olmuştu.

Ben eşcinsel değilim

Senatör Larry Craig, havalimanı tuvaletinde bir sivil polise asılmak, dikizlemek ve taciz etmekle suçlanıyor. Karısıyla basının karşısına çıkan Senatör "Yanlış bir şey yapmadım" dedi..
Amerika'da Irak ya da seçim tartışmalarından çok çok uzak bir skandal yaşanıyor. Bu kez siyaset skandalına, seks ve ahlak kavgası da karıştı... Idaho eyaletinden Cumhuriyetçi senatör Larry Craig'in geçtiğimiz haziran ayında havalimanında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Nedeni ise (sivil polis olduğunu bilmeden) "birine asılmak, fiziksel tacizde bulunmak, tuvalette dikizlemek..." Minnesota havalimanında kendisini tutuklayan polislere ilk ifadesinde suçunu kabul ettiği de ortaya çıkan Senatör, olay ülke basınında patlayınca dün çark etti.

'KAPI ALTINDAN ELİNİ UZATTI'
Basın ordusunun karşısına karısıyla el ele çıkan Craig, "Olay yaşandığında polise davranışlarımı yanlış anladıklarını söyledim. Uygunsuz bir girişimde bulunmadım. Eşcinsel değilim. Olayı hızlıca ve tek başıma kapatmak için suçumu kabul ettim. Bunu yapmadan önce avukatıma danışmam gerekiyordu" dedi. Skandalın ortasındaki sivil polis Dave Karsnia'nın raporunda anlattıklarına göre olay şöyle gelişti: "Craig, gözleriyle beni takip ediyordu. Tuvalete gittiğimde o da geldi. Yandaki tuvalet kabinine girdi. Sağ ayağıyla kabin duvarına vurdu. Bu hareket orada uygunsuz ilişkiye girmek isteyenlerin işaretidir. Defalarca ayağını vurdu, ayağını ayağımın yanına koydu. Sonra da aşağıdan elini uzattı. Ben de hemen ona polis kartımı uzattım..." Tutuklanıp 45 dakika sorgulanan Senatör'ün sözcüsü "Yere eğilip düşen bir kağıdı aldığını, olayın yanlış anlaşıldığını" açıkladı.
Haberin fotoğrafları