kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyanın En Büyük Elektronik Fuarı, Berlin'de açılıyor

29.08.2007
Uluslararası Elektronik Fuarı (IFA), Almanya'nın başkenti Berlin'de 31 Ağustos Cuma günü 1212 şirketin yer aldığı rekor katılımla, ziyaretçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektronik fuarları arasında gösterilen IFA fuarına, yaklaşık 104 bin metre karelik alan üzerinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 32 ülkeden 1212 şirket katılacak. Türkiye'den, başta BEKO ve Vestel şirketleri olmak üzere 10'un üzerinde şirket fuarda yer alacak.

''Messe Berlin'' adlı fuar şirketinin Genel Müdürü Christian Göke, bu yıl fuarda geçen yıla göre yüzde 10 oranında daha fazla yer kiralandığını ve 2005 yılında 1202 şirketin katılımıyla gerçekleşen rekoru, bu yıl 1212 şirketle kırdıklarını belirtti. Göke İFA'nın, Avrupalı şirketlerin yanı sıra Asya ve Kuzey Amerika'daki şirketler için de önemli bir pazar oluşturduğunu söyledi.

Fuar alanında bulunan ''Yaz bahçesinde'' (Sommergarten) kurulacak sahnede ünlü sanatçıların katılacağı konserler de düzenleneceğini ifade eden Göke, bu yıl ziyaretçi sayılarında da artış beklediklerini ifade etti.

''Eğlence ve İletişim Elektroniği'' adlı derneğin Denetim Kurulu Başkanı Rainer Hecker de, tüketicilerin daha fazla kaliteye harcama yapmalarının, İFA'da gösterilecek yeniliklere de yansıyacağını, tüketici bakımından tekniğin yanı sıra aletlerin kullanım rahatlığının da önem taşıdığını kaydetti.

Hecker, bu alandaki pazar gelişiminin yılın ilk yarısında olumlu olduğunu, bunun yılın ikinci yarsında da devam etmesini umduklarını belirterek, Avrupa'nın en önemli 10 ülkesinde eğlence ve elektronik sektöründe 2007 yılında satışın yüzde 5,3 oranında artarak 62,3 milyar Avro'ya ulaşmasını beklediklerini, 2008 yılında bu gelişmenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Fuarda sergilenen yenilikler arasında ''iPhone'' ve üzerlerinde güneş enerjisi hücreleri bulunan ve telefon akülerinin doldurulmasına yardımcı olan çantaların yanı sıra geliştirilmiş DVD ve CD-çalarlar, video kayıt cihazları, cep telefonları, müzik aletleri, navigasyon aletleri, fotoğraf makinaları ve televizyonlar bulunuyor.İFA Fuarı 5 Eylüle kadar açık kalacak.

AA