kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

FRANSA
Yaşlanmaya karşı 'gençlik iksiri' bulundu

FRANSIZ bilim adamları yaşlanmanın etkilerini silen "gençlik iksiri aşısı" geliştirdi. Hücrelerin enerji merkezi olarak kabul edilen mitokondrea'nın yaşlanmayla birlikte hasar gördüğünü tespit eden uzmanlar, aşıyla bu bölgeyi eski yapısına kavuşturuyor. Mitekonrea'nın eski yapısına kavuşmasıyla da yaşlılığa bağlı olarak çeşitli hastalıklar da kendiliğinden ortadan kalkıyor.

İNGİLTERE
Kozmetik ürününe 'yalan' yasağı geldi
ÜNLÜ
kozmetik üreticisi 'Clarins'in başı, piyasaya sürdüğü "Expertise 3 P" yüzünden belaya girdi. Nedeni ise yüz spreyinin reklamlarında "cildi cep telefonundan yayılan elektromanyetik dalgalara karşı koruduğunun" iddia edilmesi. İngiliz Reklam Standartları Ajansı, ürünün iddiayı gerçekleştirmediğini tespit edip kaldırılmasına karar verdi.

TAYVAN
Kentlerdeki kirli hava kalbe de zarar
TAYVAN'DAKİ
bir araştırmada, her türlü zararlı maddeyi barındıran kent havasının gençlerde, kardiovasküler ve solunum yolları ile ilgili bir çok hastalığa yol açtığı tespit edildi. Taipei Fu-Jen Katolik Üniversitesi'nde okuyan 76 öğrenci üzerindeki araştırmada, "Kirli havadaki zararlı maddelerin oluşturduğu kokteyli soluyan gençlerin akciğerlerinde oluşan yanma ve iltihaplanmanın kalbin atış hızında değişikliğe yol açtığının gözlemlendiği" belirtildi.