kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

TÜSİAD: Uzlaşma derken Gül'ü kastetmedik

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Cumhurbaşkanlığı için yaptıkları uzlaşma çağrısıyla Gül'ü kastetmediklerini belirterek "Verilen sözlerin takipçisi olacağız" dedi..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptıkları uzlaşma çağrısıyla Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığını kastetmediklerini belirtti. Yalçındağ, seçim sürecinde yaptıkları uzlaşma çağrısıyla ilgili olarak "Bu, Gül'ün yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı krize sürüklenmesini istemiyorduk. Onun için uzlaşma diyorduk" dedi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan Yalçındağ, şunları söyledi: "Gelinen noktada Gül iradesini adaylıktan yana kullandı. Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci devam edecek ve belki büyük ihtimalle cumhurbaşkanı olacak. Gül'ün adaylık konuşmasındaki açıklamaları olumlu karşıladık; o konuşmanın takipçisi olacağız. Bu yaklaşımın icraatta da kendini göstermesini bekliyoruz." Ekonominin dış şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için yapısal reformlara devam edilmesi gerektiğinin altını çizen TÜSİAD Başkanı şöyle konuştu: "Hükümetin iradesi burada önemli. Yapılacaklar bir takvimle anlatılmalı. Sosyal güvenlik birinci öncelik olmalı." Yalçındağ, yeni hükümetin kurulur kurulmaz reformları ilk 6 ayda süratle yapması gerektiğini vurguladı. Anayasa'nın 301. maddesinde yapılacak değişikliğin kasımdaki ilerleme raporunu olumlu etkileyeceğini belirten Yalçındağ, "301'de yapılacak değişikliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Orhan Pamuk'un, Elif Şafak'ın merhum Hrant Dink'in düşüncelerinden dolayı suçlanması, mahkemeye verilmesi hiçbir fayda sağlamıyor" dedi.