kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ceren Avcı’nın bebeklik fotoğrafları, 17 Ağustos 1999 depreminin hatıralardan silinmeyen fotoğraflarından biri olmuştu.

Ceren'e deprem izlerini silmek için 8 ameliyat

H üseyin CUMALİ MERKEZ
17 Ağustos depreminde 15 saat mahsur kaldığı enkazdan yaralı kurtarılan Ceren bebeğin yüzündeki ezik ve yanıklar, GATA'daki estetik uzmanlarının sekiz operasyonuyla iyileştirildi..
Tam 8 yıl önce meydana gelen ve binlerce insanın öldüğü 7.4 büyüklüğündeki depreme Sakarya'nın Adnan Menderes Caddesi'ndeki evlerinde henüz 13 aylıkken yakalandı Ceren Avcı... Ceren, depremin etkisiyle ikinci katında oturdukları beş katlı apartmanın enkazı altında kaldı. Enkazda Sakarya Devlet Hastanesi'nde laborant olan annesi Nuray Avcı (26) hayatını kaybetti, minik Ceren ise 15 saat sonra kurtarıldı. Olay anında astsubay olan babası İsmail Avcı ise görev yaptığı Bitlis Tatvan'daydı. Koltuk ile halı arasına sıkışan ve suratının sol kısmı ezilip, sürtünmeden dolayı geniş çaplı tahribat oluşan küçük kız, anneannesi Şirin Ertürk ile birlikte helikopterle Ankara'ya GATA'ya kaldırıldı.

GATA CEREN'İ SAHİPLENDİ
8 yıl içinde 5'i büyük çaplı olmak üzere 8 ameliyat geçiren Ceren'in yüzündeki "deprem izi" büyük ölçüde kayboldu. Tedavisi süren Ceren'e 18 yaşına kadar bir dizi operasyon daha yapılacak. Son ameliyatı 18 yaşında gerçekleştirilecek olan Ceren'in yüzünde büyük ihtimalle depremin hiçbir izi kalmayacak. Depremde kızını kaybettiğini, ancak Ceren'i kendi kızı gibi büyüttüğünü söyleyen Şirin Ertürk ise, "Damadım Tatvan'da astsubay olduğu için kızım tayinini oraya istemişti ve üç gün sonra da gidecekti. Ben de Ceren'i alıp Avşa'ya yazlığa götürecektim. Evden ayrılmaya 3 gün kala depreme yakalandık. Benim kızım öldü, ama her hali ve hareketiyle kendi kızımı yeniden büyütüyor gibiyim" diye konuştu. Hem kendisi, hem de torununun tedavi gördüğü GATA'da kendilerine çok büyük destek verildiğini belirten Ertürk, "Askerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz" dedi.
Haberin fotoğrafları