kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Manisa'da 'hain' avı

Yeni Haber
İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı üst bölgesinde 12 Ağustos tarihinden bu yana 200-300 metre aralıklarla çıkan yangınlara bir yenisi daha ekledi.

Manisa - İzmir kara yolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesinde pazar gününden bu yana çıkan 6. orman yangını, yaklaşık 5 hektarlık alanda devam ediyor.

* MANİSA'DAKİ ORMAN YANGINLARI VE SONRASINDAKİ ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yanan bölgenin çevresinin jandarma tarafından kuşatılmış durumda olduğu, ekiplere Manisa Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Mustafa Akış'ın komuta ettiği, Manisa Orman İşletme Müdürü Necati Dindar'ın da olay yerinde bulunduğu gözlendi.

Aynı bölgede 6'ncı kez çıkan yangını söndürmek için uçak ve helikopterlerin yanında çok sayıda orman işçisi yoğun gayret gösteriyor.

Manisa'daki olimpik yüzme havuzu da helikopterlere tahsis edildi.

Karakoca köyünün bir vadi kuzey kısmında saat 12.00 sıralarında meydana gelen yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Yangına uçak ve helikopterlerin yanısıra, arazöz ve 400'e yakın orman işçisi müdahale ediyor. Helikopterler, yangın bölgesi tam yüksek gerilim hattının altında olduğu için havadan müdahalede güçlük çekiyor. Yüksekten su attıkları için istenen ölçüde etkili olamıyorlar. Uçaklar İzmir Körfezi'nden, helikopterler bölgedeki yangın söndürme havuzlarından aldığı suyla mücadeleye katılıyor.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ün emriyle Manisa'daki olimpik yüzme havuzu da söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerin kullanımına açıldı. Bazı helikopterler olimpik havuzdan aldıkları su ile söndürme çalışmalarına katılıyor.

MANİSA VALİSİ: İNANILMAZ YANGINLAR

Manisa Valisi Refik Arslan, olaydan sonra yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını izledi. Şu ana kadar 4 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu belirten Arslan, 'inanılmaz' olarak nitelediği yangınlar zincirinde sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Yangını bölgeden izleyen Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ün ise 5 günlük iznini iptal ettiği öğrenildi.

Rüzgarın az olmasının çalışmaları kolaylaştırdığı bildirildi.Bu arada, 6 günden bu yana yangınlarla boğuşan Karakoca köylülerinin de ekiplere yardımcı olduğu kaydedildi.

Öte yandan, dün akşam saatlerinde Karakoca köyünün baz istasyonları civarında mavi gömlekli bir kişinin ormanlık alanda ateş yaktığının ihbar edilmesi üzerine aranan şahıs, bulundu. Ancak köylülerden olduğu belirlenen şahsın, yangına müdahale etmeye çalıştığı belirlenerek, serbest bırakıldığı öğrenildi.

İzmir-Manisa il sınırında üst üste 5 yangın çıkmış en son yangında 350 hektarlık orman arazisi kül olmuştu. Yangın İzmir'i duman altında bırakmış, bazı ilçelere gökyüzünden kül yağmıştı.

PEPE "SABOTAJ NEDENİYLE ÇIKTI" DEMİŞTİ

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Manisa'daki orman yangınının sabotaj nedeniyle çıktığını açıklamıştı.

Pepe, bunu çıkaranların uzaktan gelmediklerini, bölgede yaşayanların, bu kişilerin belirlenmesinde önemli katkıda bulunabileceklerini söyledi. Pepe, "Seçim öncesinde bazı bölgelerde çıkarılan orman yangınlarının önemli bir kısmı bir bölgede 4-5 noktada aynı anda çıkarılıyor. Burada işin acı tarafı şudur: Sanki meteoroloji raporlarından istifade ediliyor." açıklamasını yapmıştı.