kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Manisa'daki orman yangını 10 saat sonra kontrol altına alındı

Yeni Haber
Manisa-İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesinde 4 günde 5. kez çıkan ve dün saat 19.00 itibariyle kontrol altına alınan orman yangını sonrasında soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Yaklaşık 300-350 hektar kızıl çam ormanının kül olduğu yangına müdahalede, Orman Genel Müdürlüğüne ait hava gücünün tamamına yakınının kullanıldığı öğrenildi. Yangın söndürme çalışmaları için 10 uçak, 14 helikopter, 200'ün üzerinde arazöz ve çok sayıda yer ekibi bölgeye gönderildi.

Bölgede halen soğutma çalışmaları sürerken, hava müdahalesine de son verildi.

DURUM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Bu arada, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk başkanlığında, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuş, İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, Manisa Orman İşletme Müdürü Necati Dündar ve Manisa Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Mustafa Akış, valilik makamında durum değerlendirme toplantısı yaptı. Yangında sabotaj ihtimaline karşı araştırma ve soruşturmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

OLAY

Manisa'da 12 Ağustos gününden bu yana Manisa-İzmir karayolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesinde 200-300 metre aralıklarla 5 orman yangını çıkmış, 300-350 hektarlık kızıl çam ormanının kül olmasına yol açan yangınlara müdahale sırasında yanmamış bölgede bulunan kütük parçası, kundaklama şüphesini artırmıştı.

Spil Dağı'nın yanı sıra İzmir'i de tehdit eden, Manisa'nın Karakoca ve İzmir'in Yakaköy ve Çiçekli köylerinde tahliye çalışmaları yapılmış, söndürme çalışmalarını İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de takip etmişti.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de bölgeye gelerek, incelemelerde bulunmuştu.


VALİ ÖZTÜRK: ''BÖLGEDE İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR''


Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Manisa'da aynı bölgede 4 gün içinde 5 orman yangınının çıkması konusunda gerekli incelemelerin yapıldığını, istihbarat çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Vali Öztürk, olayın meydana geliş sebebinin henüz netlik kazanmadığını, araştırma, soruşturma ve istihbarat çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Bölgede gerekli tedbirlerin her zamanki gibi alınmasına devam edildiğini bildiren Vali Öztürk, 4 gözaltı olduğu yolundaki duyumlarla ilgili olarak, ''Böyle bir durum yok. Sabah jandarma komutanı ve orman yetkilileriyle birlikteydik. Bu konuda bir emare, ihbar da yok'' dedi.

Vali Öztürk, olaya ilişkin hassasiyetin toplum ve yöneticiler olarak gösterildiğini, bölgede araştırma, soruşturma ve istihbarat çalışmalarının yapıldığını, gerekli önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.

Manisa - İzmir kara yolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesinde 12 Ağustos tarihinden bu yana 200 - 300 metre aralıklarla çıkan 5 orman yangınında, yaklaşık 300 - 350 hektar kızıl çam ormanı yok olmuştu. Bölgede halen soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

(AA)