kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hayrunnisa Gül

Gül: Eşim değil ben adayım

Okan MÜDERRİSOĞLU - Hazal ATEŞ - Ceyda KARAASLAN /
Eşinin türbanlı olmasının gerginlik yaratacağı iddialarına yanıt veren Gül, "Aday olan eşim değil, benim. Haksız eleştirilere inciniyor" dedi..
Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, görüşmelerine türban damgasını vurdu. Gül, eşinin türbanı nedeniyle yöneltilen eleştirilere, "Cumhurbaşkanı adayı benim. Türkiye'de yaşıyoruz. İnsan hakları kurallarını sakın unutmayın" karşılığını verdi. Eşinin kararının bireysel olduğunu belirten Gül, 30 Ağustos resepsiyonunda yaşanabilecek gerginliğe ilişkin de, "Bunlar gereksiz kaygılar. O zaman görürüsünüz" yorumunu yaptı. Abdullah Gül, Çankaya'ya çıkması halinde kendisini boykot kararı alan CHP'nin tavrına ilişkin sorulara da, "Ben cumhurbaşkanı seçilirsem, CHP gibi köklü bir siyasi partiyi de, onların fikirlerini de her zaman dikkate alacağım" karşılığını verdi.

'ŞEFFAF BİR İNSANIM'
Gül, CHP'nin "cumhuriyete karşı olduğu" iddiasının da doğru olmadığını, bu yönde mahkeme kararları bulunduğunu söyledi. Gül, şöyle devam etti: "Ben çok şeffaf bir insanım. 1991'den beri siyasetin içindeyim. Söylenenlere arkadaşlarımın da inanmadığını biliyorum ama siyasette söyleniyor." Gül, sık sık karşılaştığı türban sorularıyla ilgili olarak aile içinde yaşadığı sıkıntıları, TOBB ziyaretinde de işadamlarıyla paylaştı. Gül şunları söyledi: "Türban artık evde sorun oluyor. Haksız eleştiri ve yorumlara eşim çok inciniyor. 'Galiba ben sana ayak bağı oluyorum' diyor. 'Yanından uzaklaşayım mı?' diye soruyor. Hatta hanım bana (esprili bir dille) 'Bu yaştan sonra oldu olacak ayrılalım bari' diyor. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık yaptım. Türban sorun olmadı. Tüm hassasiyetleri dikkate alacağım. Eşimle nereye gideceğimi, nereye gitmeyeceğimi bilen bir insanım. Devleti tanıyorum. Gerginlik yaratmayacağım gibi bundan sonra da yaratılmasına izin vermem."