kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Prexige' adlı ağrı kesici ilaç toplatılıyor

Yeni Haber
Novartis Türkiye, ''Prexige 100 mg 30 Tablet'' adlı ürünüyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığının aldığı geri çekme ve ruhsatı askıya alma kararı doğrultusunda gerekli sürecin derhal başlatıldığını bildirdi.

Novartis Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, bu kararı, Avustralya sağlık otoritesinin yüksek dozda Prexige tedavisi gören hastalarda ortaya çıkmış olan ciddi karaciğer yetmezliği vakaları sonucunda aldığı geri çekme kararını takiben verdiği kaydedildi.

Türkiye'de Prexige 100 mg 30 tabletin piyasada olduğu 2 aylık süre içerisinde bildirilen herhangi bir yan etki vakası bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Prexige halen, Türkiye'de ruhsatlı olduğu dozda Avrupa ülkeleri ve Kanada dahil olmak üzere 50'den fazla ülkede ruhsatlı olup satışına devam edilmektedir.

Novartis, Türkiye'deki hekim, hasta, eczacı ve diğer tüm ilgilileri, Sağlık Bakanlığının aldığı bu karar doğrultusunda bilgilendirmektedir.

Halen Prexige 100 mg 30 tablet tedavisinde olan hastaların alternatif tedavi seçenekleri için hekimlerine başvurmaları önerilmektedir.'' Sağlık Bakanlığı, Novartis firmasına ait Prexige isimli ağrı kesici ilacın, karaciğer yetmezliğine ve ölüm vakalarına neden olduğunun belirlenmesi üzerine toplatılmasına karar verildiğini açıklamıştı.

(AA)