kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir öğrencinin eğitim masrafı 2 bin 460 YTL

Yeni Haber
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bir öğrenci için gerekli harcamanın 2007-2008 eğitim öğretim yılında 2 bin 460 YTL'ye çıktığını bildirdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, eğitim harcamalarının 2002-2003 eğitim öğretim yılında öğrenci velisinin yaptığı eğitim harcamasının 720 YTL olduğunu belirterek son 5 yılda bu rakamın 3'e katlandığını bildirdi.

Dinçer, "Bu rakamlar enflasyonun düştüğünü, toplumun hangi kesimlerinin ekonomisinin büyüdüğünü görmek açısından yeterlidir. İlk ve ortaöğretimde velilerin yaptığı harcamaların her yıl düzenli olarak artması, velilerin her yıl bu yük altında nasıl ezildiğini gösteriyor" diye konuştu.

Dinçer, 2 bin 460 YTL'nin 600 YTL'lik servis ve okul kayıt parası çıkartıldığı zaman devlet okullarında okuyan öğrenciler için gerçekleştirilen harcamaların üst sınırı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlköğretime yeni kayıt yaptıran öğrenciler açısından yıl boyunca yapılacak harcama miktarı çoğunlukla bin 200 YTL ve 2 bin 460 YTL arasında değişeceği söyleniyor. Bu rakamlar gelir dilimlerine ve ailelerin sosyo-ekonomik özelliklerine göre çoğunluğu artma yönünde olmak üzere farklılıklar gösterecek. Birçok aile çocuğunu okuta bilmek için bütçelerine göre yüksek harcama yapacak, çok sayıda çocuk ve genç eğitim hakkında mahrum kalacak. Binlerce okulda çeşitli adlar altında yapılan soyguna son verilmeli, herkes için eşit parasız eğitim hakkı hayata geçirilmelidir."

(ANKA)