kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeğenini kurtardı kızı ırmakta kaldı

Yusuf DOĞAROĞLU ANTALYA / MERKEZ
Antalya'da ırmakta boğulma tehlikesi geçiren 6 yaşındaki oğlunu kurtarmak için suya giren Ümit M. ile dayısının kızı Ebru Kılınç boğuldu. Küçük çocuğu, ölen kızın babası kurtardı..
Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Üzümdere köyündeki ırmakta boğulma tehlikesi geçiren 6 yaşındaki çocuğu kurtarmak isteyen babası Ümit M. ile dayısının kızı Ebru Kılınç, boğularak can verdi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Susuzşahap köyüne tatile gelen M. ve Kılınç aileleri, önceki gün piknik yapmak için İbradı ilçesine bağlı Üzümdere köyündeki ırmak kenarına gitti.

9 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI
Aileler bir yandan piknik hazırlığı yaparken 6 yaşındaki F.M. suya girdi. Boğulma tehlikesi geçiren F.'yi gören babası Ümit M. (31) ile Ümit M.'nin dayısının kızı Ebru Kılınç (19), çocuğu kurtarmak için suya atladı. Daha sonra Ebru'nun annesi Şükriye ile babası Recep Kılınç da suya daldı. Ancak Ümit M. ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan ve 9 aylık nişanlı olduğu öğrenilen Ebru Kılınç suda boğuldu. Bu arada Recep Kılınç, küçük çocuğu son anda sudan çıkardı. Vatandaşların olayı jandarmaya bildirmesi üzerine jandarma ve sağlık ocağı ambulansı doktorla birlikte olay yerine ulaştı. Manavgat'tan gelen balıkadamlar yaklaşık 5 metre derinlikteki Ümit M. ve Ebru Kılınç'ın cesetlerini sudan çıkardı.

'BABAM OLMADAN GİTMEM'
Son anda boğulmaktan kurtarılan küçük çocuk, annesi Derya M.'ye sarılarak, "Babamı sudan çıkarmadan buradan gitmem" diye uzun süre ağladı. Anne Derya M. bir yandan eşi için gözyaşı dökerken, bir yandan da oğlunu teselli etmeye çalıştı. Boğularak ölen Ebru Kılınç'ın babası Recep Kılınç, "Oğlanı çıkardık ancak yavrum suda kaldı, onu kurtaramadık" diye feryat etti. Cenazeler, aile tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere köylerine götürdü. Kılınç Ailesi'nin Ebru Kılınç'ın isteği üzerine Susuzşahap köyüne ev yaptırdıkları, yakın bir tarihte de bu eve yerleşmek üzere İstanbul'dan Akseki'ye göç etmeyi planladıkları belirtildi.
Haberin fotoğrafları