kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiliz magandalar Türk genci öldürdü

DIŞ HABERLER
Londra'da iki siyahi maganda, kırmızı ışıkta duran Evren Anıl adlı Türk gencinin arabasına çikolata paketi atınca kavga çıktı. Başına aldığı darbelerle komaya giren Anıl, olaydan 8 gün sonra hayatını kaybetti..
İngiltere'nin son yıllarda yaşadığı en büyük problem olan anti-sosyal davranışlı gençlerin toplumda yarattığı şiddet, bu kez bir Türk gencini kurban seçti. İngiltere'de yaşayan bir Türk ailenin çocuğu olan 23 yaşındaki Evren Anıl, geleceğe umutla bakan, eğitimli Türk gençlerinden biriydi. Üniversiteden mezun olup başkent Londra'da bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlayan Anıl, yeni işinin heyecanını üzerinden atamamışken İngiliz magandaların hunhar saldırısına uğradı. Başına sert cisimle vurularak ağır yaralanan Anıl, 8 gün komada kaldıktan sonra hayata veda etti.

KAFASINA VURDULAR
5 Ağustos'ta Londra'nın Norwood semtinden kardeşi Elif ile arkadaşlarının evine gitmek üzere yola çıkan Anıl, trafik ışığı kırmızı yandığında durdu. Bu sırada taşkın İngiliz gençlerin bulunduğu arabadan Anıl'ın arabasına yarısı yenilmiş bir çikolata paketi atıldı. Anıl, bu çirkin davranışa sinirlenerek arabasından indi. Ancak iki İngiliz maganda Türk gencinin önce boğazına bir silah dayadı, ardından da sert bir cisimle kafasına vurdu. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, atılan yumruklar ve darbelerle bir anda bilincini kaybeden Evren Anıl kanlar içinde yere yığıldı.

8 GÜN KOMADA KALDI
Aldığı darbeler nedeniyle başından kanlar akan Anıl, kızkardeşi Elif tarafından güçlükle arabaya taşındı. Elif, arabada bilincini kaybetmeye başlayan kardeşinin son sözlerinin "Başım ağrıyor, göğsüm acıyor" olduğunu söyledi. 8 gün boyunca komada kalan Anıl, pazartesi günü King's College Hastanesi'nde yaşama veda etti. Olay yerinden kaçan iki gencin siyahi ve 18 yaşlarında olduğunu öğrenildi. Polis karakolunun olay yerine sadece 100 metre mesafede olmasına rağmen katillerin yakalanamaması hayretle karşılandı. Evren Anıl'ın ağabeyi Bülent Anıl "Kardeşim kimseyi incitmeyecek kadar hassas bir insandı. Annem şokta. Hâlâ öldüğüne inanamıyoruz" şeklinde konuştu.

TANIKLAR BEKLENİYOR
Olayla ilgili açılan soruşturmayı yürüten polis şefi Cliff Lyons, "Bu olaya şahit olan kişiler var. İşlenen bu korkunç suçu aydınlatacağız. Anti-sosyal davranışlarda bulunan kişiler bu gelecek vadeden genci öldürdü. Herkese bu acı günlerinde aileye destek olma çağrısı yapıyorum. Ayrıca olaya karışan kişilerle ilgili bilgi verilmesi için görgü tanıklarının yardımını bekliyoruz" dedi. Anıl'dan birkaç gün önce de 3 çocuk babası Garry Newlove magandalar tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Benzer anti-sosyal davranış ve şiddet olaylarının arttığı İngiltere'de hükümet, bu tip olayları önlemek üzere özel tedbir ve güvenlik programları üzerinde çalışıyor.