kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vücuduma hayranım yoksa teşhirci miyim?

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Çocukken 'hadi oğlum göster amcana pipini' koşullanması erkekte teşhirciliğin temellerini atar. Kontrol altına alınmazsa cinsel şiddete dönüşebilir. Bu nedenle yolun başındayken terapi görmekte fayda var ..
35 yaşındayım, 8 yıllık evliyim ve 1 çocuk babasıyım. Ben çıplak olmayı ve hayranı olduğum vücudumu göstermeyi çok seviyorum. Değişik bahaneler yaratarak hastane, yüzme havuzu, plaj, masaj ve spor salonu gibi yerlerde yanlışlıkla olmuş gibi veya farkında değilmiş gibi kendimi teşhir etmekten, kendimin izlenildiğini bilmekten aşırı haz alıyorum. Bu bir rahatsızlık mı? S.O./Çorum

Cinsel organlarını başkalarına göstererek cinsel haz ve doyum sağlamaya 'teşhircilik' denir. Çocukken 'hadi oğlum göster amcana pipini' cümlesiyle yaratılan kültürel koşullanmalar, teşhirciliğin çoğunlukla erkekler arasında rastlanmasının nedenlerinden biridir. Teşhircilik, hayvanlarda olduğu gibi insanlarda da cinsel eylemi başlatan davranışlardan biridir. Ancak iki kişi arasında yaşanan cinsel ilişki kapsamında yer almadığı sürece bu davranış, cinsel terapistler tarafından 'cinsel sapma' olarak değerlendirilir.

SAPIKLIĞA VARABİLİR
Özgürlük ve cesaret kavramlarıyla sıkça karıştırılabilen teşhircilik; genellikle tehlikesiz olmasına karşın 'kurban' adını verdiğimiz teşhire maruz kalanlar tarafından bazen tehdit edici olarak algılanabilir ve fiziki şiddet ya da cinsel saldırıyla sonuçlanabilir. Bu nedenle zarar görmeden teşhircilikten kurtulabilmeniz için bir cinsel terapi sürecine girmenizde fayda var. Çünkü kurbanın yaşadığı şok ve şaşkınlıktan tahrik olma; cinsel karmaşanın, ciddi bir kişilik ve davranış bozukluğunun göstergesi olabilir.