kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Parfümlerin dili

Dr. Yasemin Fatih Amato
Kokular, kokular... Kuşkusuz parfümler her tende değişik bir anlam ve derinlik kazanır. Biz hareket ettikçe kokumuz dalga dalga yayılır ve mesajımızı dünyaya bırakır. Yaz mevsimine hafif ve uçuşan kokular yakışır. Özellikle denizden gelen kokularla, adeta bir yelkeni ya da martıları andıran, beyaz, hafif elbiseler çok hoş olur. Limon çiçekleri, egzotik meyveler ve diğer yeşil kokular ise insanı sportif, dinamik gösterir. Aynı zamanda oyuncu, çapkın, muzip bir izlenim bırakır. Biraz bohem ve içgüdülere hitap eden bir tarz arıyorsanız; içinde biberiye, adaçayı veya sakin çiçek kokuları bulunan bir parfüm kullanmanızı tavsiye ederim. Bu kokular özgür etekler, dantelli dekolte bluzlar, doğal taşlar, gümüş takılar ve küpelerle çok yakışır.

FRESH, RAHAT GÖSTERİR
Şu sırada gayet moda olan etnik giyimi sevenlerdenseniz, iz bırakan kokular kullanmalısınız. Güçlü metalik yeşil notalar ve sedir ağacı gibi odunsu tonlar tarzınızı destekler. Tarzınız kot pantolonla yaratılan bir şıklık ise sade çiçek ve meyve karışımları içinden bir seçim yapmaya çalışın. Böyle 'fresh' kokular çevrenizde aydınlık bir izlenim bırakır, sizi de rahat ve sıcakkanlı gösterir. Genç kızlar enerjiyle doludur; gülerler, koşarlar, dans ederler... Onlara da genellikle 'yeşil kokan' parfümler yakışır. Çarpıcı, egzotik, ağır kokularla 'büyümüş de küçülmüş' gibi olurlar. Oysa limon veya limon çiçeği esansı ile yapılan parfümler, saf-taze enerjiyi ön plana çıkarır ve mini eteklerle, renkli babet ayakkabılarla çok iyi gider. Çevrenize güven vermek, klasik ve geleneklere uygun mu görünmek istiyorsunuz? Öyleyse hafif Fransız parfümlerine veya geleneksel tatlı kokulara yönelin. Gecenin yıldızı olmak, herkesi etkilemek istediğiniz durumlar da olabilir. O zaman, gösterişli kıyafetlerle birlikte ağır amber kokusu ve oryantal havalar taşıyan paçuli, sandal gibi kokular ve baharat esintilerine ihtiyacınız olacaktır. Bu kokular yoğun, derin, kalıcı, kadınsı, davetkar ve kışkırtıcıdır.

KOKUNUZ İNCE GÖSTERİR
Hafif, çiçeksi ve minimalist kokular insanı daha ince gösterir, ağır ve baharatlı kokular ise irileştiren bir izlenim bırakır. İnce görünmeye ihtiyacınız varsa daha minimalist misk kokuları seçmeniz gerekir. Emin olun, bu tip parfümlerdeki sadelik ve temizlik duygusu sizin daha zarif algılanmanıza yardımcı olur.