kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Levent ve Ebru Üzümcü, üç yıl içinde beş kişilik bir aile olmayı planlıyor. Çift, çocukları ile demokratik bir ilişki kurmayı hedefliyor. Ada Üzümcü

Doktor olacağına adam olsun yeter

'Avrupa Yakası'nın 'Cem'i Levent Üzümcü, ikinci kez baba olmaya hazırlanıyor: Ada'ya bir erkek kardeş geliyor. Üçüncü çocuğumuzu da evlat edinmek istiyoruz..
Levent Üzümcü, 4.5 yaşındaki oğulları Ada'ya gelecek kardeş için gün sayıyor. Eşi Ebru Üzümcü 7.5 aylık hamile olan Cem Bey, "Nasıl biriyle karşılaşacağımızı çok merak ediyoruz" dedi. Üzümcü, babalığa dair duygu ve düşüncelerini Zuhal Karakaş'a anlattı:

* Bir çocuk sahibi daha olmayı can-ı gönülden istedik. Bu bebek de erkek olacak. Öyle 'kızı da bulalım' diye ters feodal bir durumumuz yok. Hayırlı evlatlarımız olsun istiyoruz. Üçüncü çocuğumuzu ise büyük ihtimalle evlat edineceğiz.

*
Çocuklarımızın yaş olarak araları çok açık olsun istemiyoruz. Özellikle de Ada'yla üçüncünün arası çok açılmasın. Onun için benim gönlümden geçen, ikincisi 1.5 yaşını geçtikten sonra üçüncüsünün gelmesi. O zaman Ada da 6-7 yaşlarında olur.

AİLE KAVRAMI ÖNEMLİ
* Her zaman aileyle ilgili durumlara özen gösteriyorum. Magazin programına katılmıyorum, ama aileyle ilgili bir programa mutlaka katılıyorum. Benim için peşimde koşacak, benimle evlenmek için yanıp tutuşacak iki-üç kızın hiçbir önemi yok. Ben aile kavramına önem veren biriyim.

*
Çocuk yetiştirme konusunda aile içi eğitime çok inanıyorum. Gidilecek okulların çok fazla önemi yok. Ebru da ben de devlet okullarından mezun olduk. İkimiz de elimizden geldiğince, doğru düzgün yetiştirmeye çalıştık kendimizi. Ama önemli tek şey var; ikimizin de aile içinde aldığımız eğitim! Yani Ebru da ben de fikirlerimizin sorulduğu ailelerden geliyoruz.

YAPTIĞINIZI YAPIYOR
* Demokrasiye ve fikirlerin söylenmesi gerektiğine çok inanıyorum. Bu da lafta olmamalı. Bir çocuğa sofrada neden yemeğini yemediğini sormak lazım. Ama tabii ki evdeki demokrasiyi, çocuğun her istediğini yapmak olarak algılamamak gerekir.

*
Çocuklar sizin yaptığınızı yapıyorlar. Yani ben şimdi ayağım çıplakken ona 'git terliğini giy' diyemiyorum. Kendi hayatımda yapmadığım hiçbir şeyi ondan beklemiyorum.

* Sadece bir çocuk değil, yaşamda farklı rolleri olan bir insan yetiştiriyorsunuz; bin tane farklı karakter... Oğlumuz Ada yıllar sonra birilerinin dedesi olacak. Uzun ömürlü sağlıklı olsun, başka bir şey istemiyorum. Doktor ya da mimar olsun istemiyorum. Adam olsun! Hayatta ona dair tek amacım da bu!
Haberin fotoğrafları