kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB anketine göre İstanbul güvensiz

AB'nin 75 Avrupa kentinde yaptırdığı ankette İstanbul en güvensiz kent seçilirken, Ankara 44, Antalya 62, Diyarbakır ise 70'inci sırada yer aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
AB anketine göre İstanbul güvensiz
AB Bölgesel Politikalar Genel Direktörlüğü "75 Avrupa Kenti Arasında Yaşam Kalitesi Algılamaları" adlı bir anket yayınladı. "Gallup-Macaristan"a ısmarlanan anket, Avrupa Kentsel Denetimi (European Urban Audit) çerçevesindeki çalışmaların bir parçası olarak hazırlandı. 2006 kasımında Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkeyle, Hırvatistan ve Türkiye'deki kentlerde gerçekleştirilen ankette her kentte raslantısal olarak seçilen 500 kişiyle konuşuldu. Algılama anketine tüm AB ve aday ülke başkentleri alındı, büyük AB üyesi ülkelerde birden altıya kadar değişen rakamlarda kentler eklendi. Örneğin, Türkiye'den Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Antalya dahil edilirken İzmir, Adana gibi büyük kentler ankete alınmadı.

İSTANBUL TATMİN ETMİYOR
Avrupa'nın seçilen 75 şehrinin ele alındığı anketin ilk bölümünde "O kentte yaşamaktan duyulan tatmin" incelendi. Kentin farklı semtlerinde yaşayanların sorulara verdikleri yanıtlara göre hazırlanan çizelgede, kentte yaşamadan duyulan tatmin açısından Ankara 59, Antalya 60, Diyarbakır 71 ise İstanbul 73'üncü, yani sondan üçüncü oldu. Kentlerinden çok memnun olduklarını söyleyen Avrupa vatandaşlarının bulunduğu ilk üç kent Groningen (Hollanda), Krakow (Polonya) ve Leipzig (Almanya) şeklinde sıralandı.

ÇARPICI SONUÇLAR...
Anketin Ankara ile ilgili bölümleri, Büyükşehir Belediyesi'nin altgeçit ve üstgeçit başlarında kurdukları sandıklardan elde edilen sonuçlara benzemezken, İstanbul'la ilgili çarpıcı sonuçlar da çıktı. Ankette "İnsanların kendilerini en güvende hissettikleri kentler" çizelgesi de yayımlandı. Buna göre Danimarka'daki Aalborg incelenen "en güvenli" kent oldu. Türk kentlerinden Ankara 44'üncü, Antalya 62'nci, Diyarbakır 70'inci, İstanbul 75'inci yani sonuncu olarak sıralandı.