kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kiminin görüntüsü kötü kiminin sesi ve şarkıları!

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
'Yastık' adlı yeni bir albüm çıkaran ünlü şarkıcı Tuğba Özerk, yılın en iyi albümünü yaptığını söyledi ve ekledi: Kadın sanatçıların kiminde ses yok, kiminde görüntü... Mesela Işın Karaca'nın sesi iyi ama şarkıları kötü. Hande Yener ise yerli Madonna olabilmek için önce İngilizce öğrenmeli!..
Müzik dünyasına 'Lo Lo' adlı şarkısıyla hızlı bir giriş yapan Tuğba Özerk, yeni albümü 'Yastık' ile yeniden hayranlarının karşısında olmanın mutluluğunu yaşıyor. Ortalarda görünmediği dönemde evlenen ve iki yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümüne çok güvenen Özerk'le müzik piyasasındaki son durumu konuştuk...

* Herkesin maxi single yaptığı bir dönemde siz 18 parçalık bir albüm çıkarttınız. Kimlerle çalıştınız bu albümde?
Albümde Serdar Ortaç'tan, Şehrazat'tan, Aslı Zen'den ve Can Bener'den parçalar var. Kendime Protected adında bir şirket kurdum ve albümümün prodüktörlüğünü kendim yaptım. Bütün paramı, emeğimi ve enerjimi bu albüme verdim. Albümde bana ait besteler de var. Şehrazat 'Yıkıldı Duvarlarım' adlı parçamı çok beğendi mesela. Onun uğurunu aldım. Artık bestecilikte de emekleme dönemini geride bıraktım.

IŞIN İYİ ŞARKILAR YAKALAYAMIYOR
* Bu albümün ilk albümünüzden ne gibi farkları var?
Yavaş yavaş şarkıcılığımın en üst noktalarına geliyorum. Ajda Pekkan bile kendini geliştiriyor. Ben de kendimi sürekli geliştireceğim. Oturmuş bir şarkıcı ve besteci kimliğim var. Başkaları bana seslendirmem için şarkılarını veriyor çünkü sesimin iyi olduğunu biliyorlar. Yeni albümümün ilk klibini Deniz Akel çekti. Her şey çok kaliteli oldu. Bundan sonrasına dinleyiciler karar verecek. İddia ediyorum ki uzun zamandır piyasada böyle bir albüm yoktu. Bir tek Serdar Ortaç'ın albümleri iyi satıyor. Kadın sanatçılar arasında ise albüm sıkıntısı var.

* Bugünlerde kadın meslektaşlarınız arasında bir söz düellosudur gidiyor...
Güzel işler yaparsanız kendinizden konuşturursunuz. İyi şeyler yapıyorlar ama bütünlük yok. Bazılarını sesi çok iyi, görüntüsü yok. Ya da kullandıkları sound'lar iyi ama sesleri kötü. Hepsinin albümlerini dinliyorum. Bence bu yaz hit olabilecek bir parça çıkmadı. Herkes kendi yaptığı işin iyi olduğunu düşünür. Beni dinleyen kesimin benim albümümü beğeneceğini düşünüyorum. Bu yönde de tepkiler geliyor. Piyasada çok kadın şarkıcı var. Ama yalnızca belli isimler konuşuluyor. Işın Karaca'nın çok iyi bir sesi var mesela ama iyi şarkılar yakalayamıyor. Oysa bizim işimizde şarkı satar. Her prodüktör bunu söyler.

HANDE ÖNCE İNGİLİZCE ÖĞRENSİN!
* Hande Yener'in müzik tarzında yaptığı değişiklik de çok konuşuluyor. Beğeniyor musunuz onun tarzını?
Ben herkesin albümünü dinliyorum. Bence albümünde güzel şarkılar var. Ancak şu aşamada Hande'nin Madonna gibi olması söz konusu değil. Türkiye olarak Madonna olmaya hazır değiliz. Bizim farklı bir kültürümüz var. Eğer biri böyle bir şeyi başarırsa çok beğenerek dinlerim. Ama Hande'nin önce İngilizce öğrenmesi gerekiyor.

* Kendisinin başlattığı 'bakkal müziği' tartışmaları konusunda ne diyeceksiniz? Özellikle de Yener'in eleştiri oklarının merkezinde bulunan Serdar Ortaç'tan şarkı almışken...
Ben bu polemik daha ortada yokken Serdar'dan şarkı almıştım. Serdar çok iyi şarkılar yapıyor. Türkiye'de herkesin takdir ettiği bir müzisyen. Ben her zaman Serdar'dan şarkı alabilirim. Benim şarkılarım çok güzel olduğu için böyle konuşmaları hiç üzerime almıyorum. Serdar da bu konuşmalara aldırmıyor. Çünkü çok iyi işler yaptığını biliyor. Onun ticari şarkılar yaptığını söylüyorlar. Biz duygularımızı ortaya koyuyoruz. Ancak işin ticari yanını da düşünüyoruz. Sonuçta bu da bir sektör. Oturup kendi kendimizi dinlemek için albüm çıkartmıyoruz.

* Siz bir süre Sezen Aksu'nun vokalistliğini de yaptınız. Müzikal anlamda üzerinizde nasıl bir etki bıraktı bu dönem?
Benim müzik hayatımda çok önemli bir yeri var kendisinin. Beni sahneye çıkartan ilk kişidir. O zaman 11 yaşındaydım ve müzik aşkım da böyle başlamış oldu. Daha önce TRT'de çocuk korosundaydım, konservatuara da gidiyordum. Ama sahne tozunu Sezen Aksu ile yuttum. Çalıştığım diğer insanlardan da çok şey öğrendim ama onun yeri ayrı.