kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köle çalıştıran Rus çiftçiye 5 yıl hapis

Yeni Haber
Rusya'nın Doğu'sunda yer alan Vladivostok bölgesinde iki işçiyi ücretsiz köle olarak çalıştırdığı tespit edilen çiftçi beş yıl hapse mahkum oldu.

Vladivostok Bölge Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Zohrab Gurbanov ismindeki çiftçinin oturum ve çalışma izinlerine zorla el koyduğu iki işçiyi kendi çiftliğinde ücretsiz, zorla çalıştırdığının tespit edildiği belirtildi. Ria Novosti'nin haberine göre, iki yıldan bu yana işçileri her türlü işinde kullanan Gurbanov, her bir işçiye 1700 dolar toplam aylık ücret ve 3900 dolarda ahlaki tazminat ödemeye mahkum edildi.

Savcılık Sözcüsü, işçileri yarı aç halde ve kötü elbiseler içinde ahırları tamir ederken bulduklarını söyledi. Şikayet üzerine çiftlikte incelemelerde bulunulduğunu belirten Sözcü iki işçi yapılan görüşmede Gurbanov'un kendilerini her türlü işte çalıştırdığı bilgisini verdi. İncelemelerde çiftlikte çalışan başka işçilerin de olduğu, yalnız onların ücretler konusunda polise bilgi vermekten korktukları kaydedildi.

Diğer taraftan Bölge Savcılığı Vladivostok bölgesinde yapılan incelemelerde internet üzerinden etnik ve ırk ayrımcılığını teşvik eden 22 ayrı aşırı radikal grup da tespit ettiklerini belirtti. Tüm aşırı grupların çalışmalarının polis tarafından sıkı takip edildiğini belirten sözcü, aşırılığı teşvik edenlere Rusya kanunlarına göre 3 yıl hapis ve 12 bin dolar para cezası uygulandığını söyledi.