kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Türban engel değil

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olması konusunda " Kafasının içi konusunda güven veren herkes cumhurbaşkanı olabilir. Kıyafet değil kafanın içi güven vermeli" dedi.

CNN Türk'te Fikret Bila'ya konuşan Baykal, olası Köşk adayı Abdullah Gül'ün ''T.C.'nin temel kuruluş felsefesini içine sindirdiği konusunda güven vermeyen bir siyasi çizgi ortaya koyduğu'' görüşünü dile getirdi.

Bila'nın cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olmasının bir engel teşkil edip etmediği sorusuna, "Hayır engel değil. Kıyafet değil kafanın içi güven vermeli" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi konusunda uzlaşma çağrısı yapan Baykal, "Cumhurbaşkanı seçimi kriz konusu haline getirmeden çözülmeli" açıklamasını yaptı.

Baykal, cumhurbaşkanı adayı konusunda "Seçim sürecinde hiçbir zaman isim telaffuz etmedim. Durduk yerde herhangi bir isim söylemiyorum" diye konuştu.

Gül'ün adaylığına karşı çıkan Baykal, "Gül ideolojik iç çemberin bilinçli bir üyesi. Abdullah Bey'in öyle yazıları var ki; çok ideolojik bir derin angajmanla yazılan. Ayaküstü değil, temel siyasi kimliği ortaya koyan" dedi " görüşünü dile getirdi.