kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Napoli'den yaşlanma ve cilt kırışıklığını önleyici pizza

Yeni Haber
İtalya'nın Napoli kentindeki bir pizza restoranı, hamuru kepekli undan yapılan sebzeli pizzasının yaşlanmayı ve cilt kırışıklığını önlediğini ileri sürüyor.

Napoli'de 22 bin metre karelik bir alanda hizmet veren Fabbrica dei Sapori (Tad Fabrikası) adlı dev restoranın menüsünde, "primula" (çuha çiçeği) diye adlandırılan yeni pizza çeşidi, "genç kalmak isteyenler için" öneriliyor.

Restoranın sahibi Cosimo Mogavero, yeni ürünün içeriğini Napoli Üniversitesinde sözleşmeli olarak klinik biyokimya dersleri vermekte olan Doçent Eugenio Luigi Iorio ile birlikte bilimsel incelemeler eşliğinde belirlediklerini ifade ediyor.

Mogavero, La Stampa gazetesinin bugünkü sayısında yer alan demecinde, yeni pizzayı Roma Katolik Kilisesi ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un da çok beğendiğini söyledi.

Vatikan Jandarması için Haziran ayında düzenlenen etkinlik sırasında yeni pizzayı 16. Benediktus'a da tattırdıklarını belirten Mogavero, Papanın özel sekreteri Georg Genswein'in daha sonra kendisine gelerek, "Papa hazretleri, koyu renkli, o kepekli pizzayı çok beğendi" dediğini anlattı.

Mogavero'nun verdiği bilgiye göre "primula" pizzasının kepekli unla hazırlanan hamuru, domates, roka, fesleğen, sarmısak, kabak, kırmızı soğan, havuç ve ıspanaktan oluşan toplam sekiz sebzenin suyuyla yoğruluyor.

Restoran olarak İtalya'nın muhtelif yerlerinde altı satış noktası açtıklarını ifade eden Mogavero, Vatikan'a da pizza servisi yapma umudunda olduklarını söyledi.

Mogavero, roka, şeri domates ve Reggio Emilia bölgesinin parmezan peyniriyle servis ettikleri özel hamurlu "primula" pizzasının müşterilerden büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Öte yandan, Napoli'de yöresel pizzanın özelliklerini koruma amacıyla 1984'te kurulan Gerçek Napoli Pizzası Derneği, konuya ilişkin La Stampa gazetesine yaptığı açıklamada, "primula" hamurunun içeriğinin geleneksel kuralların ihlali niteliği taşıdığını belirterek, yeni ürünün Napoli pizzası kategorisinde değerlendirilemeyeceğini savundu.

Pizzanın ana yurdu olarak bilinen İtalya, bu alanda çeşitliliğiyle dikkati çekiyor.

İtalya'daki pizza restoranlarının sayısı 22 bini aşmış bulunuyor. İtalya'da pizza satışıyla sağlanan yıllık cironun ise 11 milyon Avro civarında olduğu belirtiliyor.

AA