kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
G. Brown

"Türkiye Irak'ta çatışmalara sürüklenecek"

İngiliz üst düzey ordu yetkililerinin kıyamet senaryosu: Irak 3'e bölünecek. Etnik temizliğin ardından Türkiye ve diğer komşu ülkeler teker teker savaşa sürüklenecek..
İngiliz Sunday Telegraph gazetesi Irak'ta bulunan güçlerin ülkelerine hızla geri dönmeleri halinde ortaya çıkacak bir kıyamet senaryosunu sayfalarına taşıdı. İngiliz ordusunun üst düzey subaylarının ön gördüğü senaryoya göre Irak üç fiili devlete bölünecek, ardından aylarca korkunç bir etnik temizlik yaşanacak.

BROWN AÇIKLAYACAK
Gazeteye göre başta Türkiye olmak üzere Irak ile sınırı olan Suriye, İran ve Suudi Arabistan çatışmaların içine sürüklenecek. Haberde ayrıca İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un, birkaç ay içinde Avam Kamarası'nda İngiliz askerlerinin, Irak'ı terk etmeleri zamanının geldiğini açıklayacağı iddia edildi. Gazete, "Başbakan için bu adım, eski Blair rejiminden son kopma anlamına gelecek" dedi. Gazete, Brown'un söz konusu açıklamayı yaparken çekilmenin, Afganistan'daki İngiliz askeri varlığının güçlendirilmesine olanak sağlayacağını da ifade edeceğini öne sürdü. Irak'taki askeri stratejinin, yanlış askeri varsayımlara dayanan hatalı siyasi kararların nedeniyle baltalandığını savunan gazete, Basra'daki güvenlik durumunun kötüleştiğini, İngiliz askerlerinin kendilerini zor koruyabildiğini iddia etti.