kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Katie Leung Esin Küçüktepepınar James Phelps Oliver Phelps

Çok şanslıyız ve buna minnetarız!

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Serinin ilk filminden beri maceranın içinde yer aldıkları için neredeyse Harry Potter ile büyüdüler. Harry'nin kadim dostu Ron'un (Rupert Grint) ikiz kardeşleri olan Fred ve George Weasley karakterleri olarak tanıyoruz onları. 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda da önemli işler başarıyorlar. James ve Oliver Phelps kardeşler şöhretle daha 13 yaşında tanıştılar...

* Beyazperde macerasından önce Harry Potter hayranı mıydınız, okur muydunuz kitapları?
James Phelps: Tabii ki, gerçekten de hayrandık! Oliver Phelps: Seçmelerden önce ilk üç kitabını da okumuştuk zaten. Kitap satırlarında hayal ettiğiniz bir kahramanı canlandırmak inanılmaz bir şey. Çok şanslıyız ve buna minnetarız.

EN ÇOK BU FİLMİ BEĞENDİM

* Filmde çok önemli bir sahneniz var. Değişen yönetimin baskıcı rejimine karşı başkaldırıp, sınav salonunu eğlenceli bir yöntemle dağıtıyorsunuz...
J.P.: Evet. Çok eğlenceli bir sahne değil mi? Aslında okulda da öyle değil miyizdir! Sıkıcı ve zorlu bir sınavda sınıftan içeri birisi girdiğinde hemen ortam gevşer, kaçamak için fırsat kollarsınız. Hele filmdeki gibi bir idarenin karşısına çıkmak işi daha da keyifli kılıyor. Zaten tüm filmler içinde en beğendiğim 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' oldu benim için. Bunun nedeni belki de rolümüzün bu bölümde daha çok olmasındandır.
O.P.: Hep 'Birisi gelse de ortalığı dağıtsak' dersiniz, bu öğrenciliğin esaslarındandır. Filmdeki durum da kaçınılmaz oluyor. Tabii biz çekerken elimizde karton kutular filan var. Ama siz izlerken özel efetlerle, muhteşem seslerle izliyorsunuz, bu da harika oluyor.

MUZIRLIK YAPMAZDIK
* Gerçek yaşamınızda, okulunuzda nasıldınız?
J.P.: İyi öğrencilerdik. Öyle muzırlıklarımız filan olmazdı.

* Neredeyse Harry Potter ile büyüdünüz. Bu ani şöhret neler getirdi size?
J.P.: Okulda filan inanılmazdı tabii. Kitapların ne kadar hayranı olsa da, işin bu kadar büyüyeceğini tahmin edemiyorsunuz.

* Harry Potter filmlerinde sayısız ünlü ve usta İngiliz oyuncu var. Böyle bir ortamda bulunmak nasıl bir his?
J.P.: Zaten jeneriğe baktığınızda gördüğünüz isimler yeter! Bir bakıyorsunuz Gary Oldman (Harry'nin vaftiz babası), Alan Rickman (Severus Snape) bir taraftan Ralph Fiennes (Lord Voldemort) veya Michael Gambon (Okul müdürü), herkes filmde. Onlarla aynı ortamda olmak müthiş birşey! Çok şanslıyız. O.P.: Mesela bir keresinde Alan Rickman geldi, 'Siz gençler bilgisayardan anlıyor musunuz?' diye sordu ve i-Pod'una bakmamı rica etti. Yani düşünebiliyor musunuz, hepsi dev oyuncular oldukları halde gayet samimi insanlar... Sette çok arkadaşça bir ortam vardı. J.P.: Aynen! Annem, Alan Rickman gibi ünlü ve usta birisiyle bu kadar yakın olmamıza filan gıpta etti. Hepsi yaşımıza veya deneyimimize bakmadan bize samimiyetle yaklaştılar.

* Gelecekle ilgili planlarınız nedir? Kısa bir animasyon yönettiğinizi biliyoruz ama oyunculuğa devam mı?
J.P.: Evet, legolarla bir animasyon yaptık. Kimbilir, fırsatlar ne getirirse değerlendirmek istiyoruz. Belli olmaz yönetmenlik de yapabiliriz. Şimdilik işin keyfini çıkarıyoruz.

Serinin yeni filmi 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Harry Potter yine kötü kalpli Lord Voldemort ile savaşmak zorunda kalıyor ama neyse ki yoldaşları yanında! Bu cuma sinemalarımızda vizyona girecek olan beşinci macerada ünlü Hogwarts Büyücülük Okulu'nda idare değişiyor; baskıcı rejimle keyifli dersler eziyete dönüşüyor. Harry Potter, serinin bu bölümünde ilk kez aşkı yaşıyor. İşte bu heyecanı setlerde yaşayan Katie Leung ile sevimli ikizler James ve Oliver Phelps gala için İstanbul'a geldi. Üçü de genç yaşta gelen şöhrete rağmen son derede mütevazı ve canayakın. İlk kez geldikleri İstanbul'da keşiflere de açık ve çok heyecanlılar.
Haberin fotoğrafları