kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çıplak börek

30 cm'lik fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yayın. Kalan iki yufkayı rulo şeklinde sarıp, iki santim kalınlığında kesin. İki elinizle karıştırarak şeritler oluşturun. Tepsideki yufkanın üzerine yayın. Yumurta, yağ, süt ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine döküp 10 dakika bekletin. Peynir ve çörekotunu ezin. Sosis, domates ve yeşil biberi ilave edip, karıştırın. Karışımı yufkaların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Beş dakika dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER
6 kişilik

* 3 adet yufka

* 1 çay bardağı süt

* 1 çay bardağı maden suyu

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 2 adet yumurta

* 100 gr. peynir

* 2 adet sosis (şeritler halinde doğranmış)

* 1 adet domates

* 1 adet yeşil biber (halkalar halinde doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı çörekotu

* Tuz