kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Artık daha çok düşünüp daha az konuşuyorum!

ESİN ÖVET MAGAZİN
'Resimler ve Hayaller' isimli albümünü piyasaya çıkaran Gökhan Özen, "Aynaya baktığımda gerçekçi, olgun ve sakin bir Gökhan görüyorum" dedi ve ekledi: Kendi içinizde huzurlu olduğunuz zaman başarılı olursunuz. Ben artık daha çok düşünüp, daha az konuşuyorum. Üç yıllık aradan sonra yeni bir Gökhan oldum..
Gökhan Özen üç yıllık suskunluğunu 'Resimler ve Hayaller' isimli albümü ile bozdu. Artık yepyeni bir insan olduğunu söyleyen Özen, "Albümdeki 12 şarkının da söz ve besteleri bana ait. Resimler hatıraları, hayaller de o anda yaşadığım gerçekleri temsil ediyor" dedi. "Acılarımın limitini doldurdum. Şu anki duruşumu da o acılara borçluyum" diyen yakışıklı şarkıcıyla, hem yeni albümü hem de müzik piyasasındaki son gelişmeleri konuştuk.

* 'Resimler ve Hayaller' nasıl bir albüm?
'Aramazsan Arama' ile tanınan ve sevilen Gökhan Özen tarzının devamı. Kendi hayatım ve içsel dünyamda yaşayanlar, albümde harmanlandı. Buram buram ben kokuyor bu albüm. Yaşadıklarımdaki gerçeklik, şarkılarıma yansıdı hep. Resimler hatıraları, hayaller de o anda yaşadığım gerçekleri temsil ediyor.

YERE SAĞLAM BASIYORUM
* Küçük yaşlarda çok acılar yaşadınız, hapse girdiniz. Sizi cezaevine götürürlerken bir bakışınızı hatırlıyorum...
'Çıkınca konuşuruz artık' dediğim bir bakıştı o. Çok klişe olacak ama inanarak söyleyeceğim bir sözdür bu. Yaşadığımız acılar kadar güçlü oluyoruz. Bunları yaşamadan önce belki daha ürkek, kendimi daha az tanıyan bir insandım. İnsan bir takım duyguları yaşadıktan sonra yere daha sağlam basmayı öğreniyor. Bütün bu olanlardan sonra aynaya her baktığımda eski Gökhan'ın olmadığını görüyorum. Artık ayakları yere basan bir Gökhan var. Daha çok düşünen, daha az konuşan, daha çok çalışan bir Gökhan var.

* Hapis, jet-ski'yle kaybolma olayınız derken size karşı bir güvensizlik yaşandı. 3 yıl sonra farklı bir Gökhan mı çıktı ortaya?
Evet artık eski Gökhan yok! Ancak şu andaki duruşumu oluşturan şeyler de yaşadıklarım. Hiçbir zaman yaşadıklarımı ne gizlerim, ne hakkında konuşmaktan gocunurum. Hepsi Allah tarafından insanın başına gelen şeyler. Daha fazla varsa acı, onları da yaşayacağız.

GERÇEKÇİ VE OLGUN BİR GÖKHAN
* Şu an aynaya bakınca ne görüyorsunuz?
Aynada daha gerçek, daha olgun, daha sakin, daha az fevri, daha çok gülen bir adam görüyorum. Bu Gökhan'ı daha çok sevdim.

* Son günlerde magazin dünyası çok hareketli. Siz galiba sessiz sedasız izliyorsunuz bu yaşananları...
Ben bu camianın çok farklı bir yerinde duruyorum ve buradan herşey çok net görünüyor. Karmakarışık bir ortamda insanlara duygu geçirmeye çalışıyorlar. Ortalığı bulandıran da aslında kendileri... Dışarıdan bakıldığı zaman çok ucuz görünüyor; gereksiz görünüyor. Böyle konuşan insanlar, müziklerini bir kenara bırakıp birbirlerinin paçalarından çekiştirmekle meşgul oldukları için albümlerinin neden satmadığını anlamıyorlar. Aslında çok basit; az laf çok iş! Konuşmaktan iş yapmadıklarını görüyorum. İşin en komiği de tartışılan konular o kadar anlamsız ki! Tartışılan şeylerin bir derinliği, bir anlamı yok. O zaman ben de burada yeni bir tartışma açayım; şarkıcılar arasında kim müzisyen? Bu işi sadece ticari olarak yapan kim, sanatçı ruhuyla yapan kim? Hadi gelin bunu bulalım. Yani polemik yaratmak o kadar kolay ki! Önemli olan seviyeli olması.

* Ne öneriyorsunuz peki?
Tavsiyem olabilir yalnızca... Başarıyı ve huzuru yakalamak için illa birbirine laf atmak gerekmiyor. Kendi içinizde huzurlu olduğunuz zaman, başarıya emin adımlarla ilerliyorsunuz. O huzuru yakalamak önemli. İnsanların biraz daha içe dönük, keşiflere çıkmalarını ve bunu yaparken de Kuran-ı Kerim okuyup, huzur aramalarını tavsiye ediyorum.

* Siz Kuran-ı Kerim okuyor musunuz?
Evet ve huzurluyum, telaşım yok, panik yok. O huzuru yakalamak adına bu çok özel bir iletişim aracıdır. Ben bu iletişimi yakaladım. Magazinsel tartışmalara vakit ayırmaktansa, Kur'an okumayı tercih ederim. Ve bunu tavsiye edebilirim.

BANA HİTAP EDEN ŞARKI OLMADI
* Bu yaz çıkan albümleri dinlediniz mi?
Hepsini dinleyemedim. Kliplerden bildiğim, duyduğum kadarıyla...

* Duyduklarınız hakkındaki yorumunuz?
Benim üç yılda bu albümü hazırlamamın nedeni; şarkıları ve sound'umu oluşturan detaylara ve kaliteye önem vermem. Emek verilmiş hiçbir şeye 'kalitesiz' demiyelim ama 'bana hitap etmiyor' diyelim. Bana hitap eden bir şey olmadı.

* 'Abilerim' dediğiniz Mustafa Sandal'ın albümü çıktı, Tarkan'ınki ise çıkmak üzere....
Mustafa Sandal'ın albümünü dinlemedim ama çıkış parçası ticari düşünülmüş. Derinliği olan şarkılar mutlaka vardır. Ben Mustafa'nın gerçekten iyi bir müzisyen olduğunu düşünüyorum. Mustafa Sandal mutlaka müzisyenliğinden bir şey katmıştır albüme diye düşünüyorum. Ama alıp da dinlemedim. Tarkan da inşallah iyi bir albüm ile gelir. Herkese başarılar; başka ne diyebilirim ki?

* Rekabet hakkında ne düşünüyorsunuz?
Rekabet güzel tabii ki. Rekabet olması lazım. Ben hiçbir zaman, hiçbir sanatçı arkadaşımı rakip gözüyle görmedim. Rekabet ortamı her zaman şenlik demektir. Yaptığın işe güvendikten sonra sana hiçbir şey geri adım attıramaz. Ben albümün içinde neler olduğunu bildiğim için içim rahat. O yüzden herkes buyursun. Zirvede tek olmak istemem!

ŞÖHRET BOMBOŞ BİR YALAN
* Sizce şöhret ne demek?
Şöhret bomboş bir yalan ve oyuncak. Kendini fazla kaptırmadığın sürece keyifli bir şey; bir enerjisi var. Şöhrete kendini kaptırdığın zaman vay haline! Her zaman başını yastığa koyduğunda, eski günlerini düşünecek, hatırlayacaksın. Ben bunları düşünürken, keyfini kaçırmadan şöhretin tadını çıkarıyorum. Benim sonradan elde ettiklerimle değişecek bir karakterim yok. Şöhreti bırakır giderim ama karakterimi bırakmam! Şöhret beni etkilemez.

* Hayranlarınız da sizi çok beğeniyor ve yakışıklı buluyor...
Çok teşekkür ederim. Beğenilmek çok keyifli bir duygu.

* Sevgiliniz Amanda da sizi beğeniyor mu diye soracağım ama bu konuda konuşmuyorsunuz...
Ben ilişkimi yaşarım ama insanların gözüne sokmam. Ben hayatımı ahlaklı bir şekilde yaşıyorum. Benim yaşımdaki her genç insanın yaşayabileceği ölçülerde yaşıyorum. Ama bunu promosyon malzemesi olarak kullanmıyorum. Medyatik promosyon tatilleri yapmıyorum. 'Yaz gelmiştir hadi bir Bodrum'a gidelim, kameralar da şimdi oradadır' diye düşünmüyorum. Öyle bir kaygım yok. Kaygı ve panik, kaosu getirir. Ben içsel huzur ile yaşamayı tercih ettiğim için, hesaplardan uzak yaşarım.
Haberin fotoğrafları