kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnternette sahibinden vahşi hayvanlar satılıyor!

AA
Kedi, köpek ve kanarya gibi evcil hayvanların pabuçları artık damda! Günümüzde insanlar evlerinde artık vahşi hayvanlar besliyor. Önce Avrupa'da ortaya çıkan bu akım Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Öyle ki internette vahşi hayvanların satıldığı siteler bile açılıyor.

İLGİ GİDEREK ARTIYOR
Türkiye'nin önde gelen elektronik ticaret sitelerinden birinde 'Hayvanlar Alemi' başlığı altında evcil ve vahşi hayvan ticareti yapılıyor. Sitenin müdürü Müge Seymen, bu kategorinin sitenin en çok ilgi gören bölümleri arasında olduğunu belirtiyor: "Bu kategoride inek, kedi, köpek, eşek, deve, hamster, piton yılanı, maymun, kaplumbağa gibi toplam 3 bin 500'e yakın evcil ve vahşi hayvan bulunuyor. İlanı verilen hayvan sayısı da her gün biraz daha artıyor."

ÖRÜMCEKLER 80 EURO
Seymen, sitenin en çok ilgi çeken hayvanlarının timsah, iguana, bukalemun, akrep, yarasa, yengeç, ahtapot ve piton yılanı olduğunu söylüyor. Örümcek ve böceklere de çok sayıda talip çıktığını belirten Seymen bu hayvanların fiyatlarını şöyle sıralıyor: "Fiyatlarımız 1 YTL ile 50 bin YTL arasında. İguana 50 bin YTL'ye, pitonlar 350 - 2 bin 500 YTL'ye, timsahlar 250 - 750 YTL'ye, akrepler 50 Euro'ya, örümcekler ise 80 Euro'ya alıcı bekliyor.
Haberin fotoğrafları