kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Harry'nin aşkı olmak harika!

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Milyonların hayran olduğu Harry Potter'ın, ilk aşkını canlandırmak kolay değil. Nitekim şimdi gözler genç oyuncu Katie Leung'ün üzerinde. Tesadüfen katıldığı seçmelerle milyonlarca genç kızın hayal ettiği Cho Chang karakterinde boy gösteren 20 yaşındaki Katie Leung, gelecekle ilgili sinema planları konusunda temkinli ve son derece zarif.

* Binlerce genç adayın arasından Harry Potter serisine seçildiniz, zor oldu mu?
Oyuncu seçmelerine katılmam çok tesadüf oldu, babam beni teşvik etti. Hiç ihtimal vermiyordum, 'Haydi şansımızı deneyelim' dedik. Yüzlerce aday vardı ve ben tam beş saat kuyrukta beklemek zorunda kaldım. Sonuçta neden beni seçtiler bilemiyorum ama sanırım İskoç aksanımın önemli etkisi olmuştur. Büyük sürpriz oldu tabii. Kendimi çok şanslı hissediyorum.

KISKANILMIYORUM
* Harry Potter fenomeninin yaşamınıza nasıl bir etkisi oldu?
Ben dördüncü filmde seriye katıldığım için o kadar ünlü değilim. Tabii ki galalardaki, kırmızı halıdaki ilgi müthiş! Herkes adınızı haykırıyor filan ve siz 'Aman Tanrım!' oluyorsunuz. İnsan tabii ki ilk anda bu kadar büyük bir etki beklemiyor.

* Harry Potter'ın ilk aşkı olmak da çok önemli, sizi çok kıskanan hayranlar da vardır değil mi?
Tabii ki böyle bir sorumluluk büyük bir olay ve harika bir şey bence. Dan'in (Radcliffe) çok hayranı var, bu nedenle bazılarının benden hoşlanmaması kaçınılmaz olabilir ama öyle delicesine kıskandıklarını sanmıyorum. Ne de olsa milyonların hayranı olduğu birisinin tek ilgi odağısınız. Sonuçta onları hayalkırıklığına uğratabilirim ama fazlası elimden gelmez, karakterim böyle yazılmış.

SEYAHAT EDİYORUM
* Halen üniversitede okuduğunuzu biliyoruz, gelecekle ilgili planlarınız nedir, profesyonel olarak oyunculuğa devam edecek misiniz?
Halen sanat ve tasarım okuyorum. Oyunculuk konusunda kesin bir kararım yok, gelecekte neler olur bilemiyorum. Yani günler ne getirirse onu yaşayacağım. Teklifler olursa değerlendirebilirim tabii ki. Gelecekle ilgili planlarım arasında seyahat etmek, farklı yerlere gitmek vardı mesela. Bunu da Harry Potter galaları sayesinde şu anda yapıyorum zaten.