kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

12 şahitli nikah

Yeni Haber
Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde bulunan tarihi Sokollu Külliyesi'nde yapılan bir düğünde, genç çiftin nikah şahitliğini aralarında Azerbaycan Dış Türkler Devlet Bakanlığı Bakan Yardımcısının da bulunduğu 12 kişi yaptı.

Almanya'da yaşayan Dünya Azeri Türkleri Genel Koordinatörü Azeri asıllı Başar Kömür ve Fransız asıllı eşi Annelice Kömür'ün oğlu Alper Türkmen Kömür ile Almanya'da yaşayan Silifkeli bir ailenin kızı Demet Gök'ün düğün törenleri, beldedeki Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi bahçesinde yapıldı.

Azeri geleneklerine uygun olarak yapılan, Türk ve Azeri bayraklarıyla halk oyunlarının da oynandığı düğünde, Atatürk posteri ile Türk Bayrağı da duvarlara asıldı.

Azerbaycan'ın yurt dışında yaşayan Azerilerden sorumlu Devlet Bakanı Birinci Yardımcısı Valeh Hacıyev'in de katıldığı törende, nikahı Adana'nın Ceyhan ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kıydı.

Nikah töreninde damat ve gelinin 6'şar şahidi olunca, nikah defterinde imza atacak yer kalmadı. Şahitler arasında, Hacıyev, Payas beldesi Belediye Başkanı Bekir Altan, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Azeri asıllı Cihangir Nevrozoğlu, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Saim Mete ve Fransız Pascal Carl Hans yer aldı.

Baba Başar Kömür, Türklükleriyle, gelenek ve görenekleriyle gurur duyduklarını ifade ederek, ''Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım, bunları kaybetmemek için çabalıyoruz. Atalarımızın yaşamış olduğu ve nefes alıp verdiği bu mekanda düğün yapmamızın nedeni de bu. Çocuklarımız Almanya'da büyümelerine rağmen, geleneklerimizle yaşıyorlar'' dedi.

TEK MİLLET İKİ DEVLET

Azeri Devlet Bakanı Yardımcısı Valeh Hacıyev ise dünyanın çeşitli bölgelerinde 50 milyon Azerinin yaşadığını belirterek, ''Dünyada yaşayan her aile, her Türk, bizim birer temsilcimizdir. Türkiye ile Azerbaycan tek millet iki devlet gibidir'' dedi.

Hacıyev, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Türk Cumhuriyetlerine Türkiye'nin ilgisinin daha çok olduğunu ama bundan sonra daha iyi olacağını düşündüğünü ifade ederek, Türk devletlerinin birlik ve beraberlik içinde güçlenebileceğini vurguladı.

Valeh Hacıyev, amaçlarının Azerbaycan'ı ve Türkiye'yi dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Azerbaycan'dan Türkiye'ye ulaşan petrol boru hattı, iki ülkenin belini saran bir kemerdir ve dünyaya Türklük mesajı veriyor. Bu Türk'ün belini Türk'e bağlayan kemerdir. Nerede Türk birliği varsa, Azerbaycan birliği oradadır. Nerede Azerbaycan birliği varsa, Türk birliği de oradadır. Amacımız Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı dünyaya en güçlü şekilde tanıtmaktır.''

(AA)