kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DİYALİZ OLMASA... Filiz Yılmaz, büyük bir riski göze alarak yaptığı doğum sonrası çok mutlu. Ancak bebeğini görememenin de sıkıntısını yaşıyor.

Annenin çığlığı: Beni de kurtarın

Erkan DOĞAN İZMİR MERKEZ
Ölümü göze alarak anne olan genç kadın, "Diyaliz nedeniyle yavrumu göremiyorum, bana hayat verecek organın çıkmasını bekliyorum" diyor..
Ayvalık'ta eşi Yavuz Yılmaz ile turizmcilik yapan ve geçtiğimiz yıl böbrek yetmezliği olduğunu öğrenmesine rağmen ölümü göze alarak hamile kalan 32 yaşındaki Filiz Yılmaz'ın, diyalize girip 6.5 aylıkken dünyaya getirdiği Yağmur Bebek, her şeye rağmen yaşama tutunmasını bildi. Annesinin hastalığı nedeniyle 780 gram dünyaya gelen ve doğduktan sonra iki operasyon geçirip kuvözde 75 gün kalan Yağmur bebek, bin 800 grama ulaşıp tabur edildi ancak diyalize giren annesi emziremediği için mamalarla besleniyor. Doktorların 'sen de bebeğin de ölebilir' demesine rağmen dünyaya getirdiği bebeğiyle, yaşam savaşını birlikte kazandıklarını söyleyen Filiz Yılmaz, haftada 3 gün diyalize gittiği için bu günlerde bebeğini göremiyor.

'YANINDA OLMALIYIM'
Uygun organ çıkması için kadavra sırasına yazılan anne, diyaliz nedeniyle yavrusunu göremediği günlerde gözyaşı döküyor. Bebeğini çok sevdiğini ve her an yanında olmak istediğini belirten anne "Ailede bana uygun verici yok. O yüzden kadavra listesine yazıldım. Bir umutla uygun organ çıkmasını bekliyorum. Diyalize bağlıyken bin bir zorlukla dünyaya getirdiğim bebeğimi düşünüyorum. Bana kadavradan organ çıkacağına inanıyorum. Beni bekleyen bir bebeğim var. Sağlığıma kavuşup her gün onunla ilgilenmek istiyorum. Böbreklerim çalışmıyor ama böbreklerim dışındaki organların hepsini bağışlayacağım" dedi.
Haberin fotoğrafları