kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'da boru patladı, işyerleri su bastı

Yeni Haber
Ankara Macunköy'deki Gimat Sitesi'nde bulunan Öz Ankara Toptancılar Sitesi'ni, İvedik'ten gelen ve site önünden geçen içme suyu boru hattının patlaması sonucu, su bastı.

Gimat'taki boru patlamasında çevrede bulunun dükkanlar ve arabalar da büyük maddi hasar gördü. Patlayan borudan çıkan suyun şiddeti araçların işyerlerine ve diğer araçlara çarpmasına sebeb oldu.

Maddi zararın büyük olduğu Öztoptancılar Sitesi'nde, işyeri ve araç sahipleri suyun şiddetinin azalmasını ve dükkanlarına girebilmeyi beklediler.

Patlama anını gören bir vatandaş, olay anında çok büyük bir gürültü duyduğunu belirterek "Olay anında buradan geçiyordum. Suyun yüksekliği aşağı yukarı 3 metreydi. Ağaçlar gözükmüyordu. Dükkanlarda kimseyi görmedim. Yola gelen topraklar patlama yerinden buraya geldi" dedi.
Gimat'ta bulunan başka bir dükkanın sahibi ise zararının çok büyük olduğunu dile getirerek "Bizim hava soğutma motoru gitmiş. Bizler ambalaj üzerine çalışıyoruz. Şu anda bütün hepsi perişan olmuş durumda. Gıda sektöründe de çalışıyoruz. Herşeyimiz bodrum kattaydı. Hasarımız çok." şeklinde konuştu.

Patlama anında yoldan gecen bir başka vatandaş ise belediye ve jandarmaya aradıklarını belirterek, "Ne oralardan ne de ASKİ'den gelen olmadı. Patlama anında yoğun bir duman çıktı. ASKİ ve belediye görevlilerinden gelen olmadı." diye konuştu.

Olay yerinin karşısında bulunan ATB İş Merkezi'nin bodrum katındaki dükkanlar da zarar gördü. Zarar gören iş yeri sahibi Erdoğan Kara, Öz Ankara Toptancılar Sitesi'nde büyük bir patlamanın meydana geldiğini ve patlayan borudan akan suyun kendi iş merkezlerine de zarar verdiğini belirterek, "Bir şey yapabilir miyiz diye baktık ama suyun şiddetinden bir şey yapamadık. Zarar gören araç sayısı enaz 20- 25 civarında. Esnaf perişan oldu" diye konuştu.

(CHA)