kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İNCELEME SÜRÜYOR .... Binaları boşaltılan ve mahalle sakinleri oluşan çatlakların 'Tünel yol" inşaatı nedeniyle oluştuğunu iddia ediyor.

Tünel çalışması evleri tehdit ediyor

Mustafa KAYA MERKEZ
Kağıthane'de 'tünel yol' inşaatı üzerinde bulunan ve çökme tehlikesi olduğu belirtilen dört bina belediye ekipleri tarafından boşaltılarak mühürlendi..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak ürettiği Dolmabahçe- Dolapdere, Dolapdere-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane arasındaki "tünel yol'' inşaatı üzerinde bulunan 4 bina çökme tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Keskingil Caddesi Savaş Sokak'ta bulunan 10 binada bir süre önce çatlaklar oluşmaya başladı. Bina sahipleri durumu ilgililere bildirince binalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane Belediyesi, BEDAŞ ve İĞDAŞ'a bağlı ekipler inceleme yaptı. Talatpaşa Spor Kulübü Lokali'nin de bulunduğu 5 katlı bir binanın da aralarında yer aldığı 4 binada ciddi çatlaklar oluştuğu ve göçme tehlikesi bulunduğu belirlendi. Dün bu binalarda yaşayanlar tahliye edilirken, binalarda mühürlendi. Belediye yetkilileri, binalardaki çatlakların oluşma nedeninin araştırıldığını ifade ederek, riskli bulunan başka binaların da mühürlenebileceğini söyledi.

MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN
Binalardaki hasarların yol yapımı sırasında açılan tünel nedeniyle oluştuğunu öne süren mahalle sakinleri ise tedirgin. Mahalle sakini Kadir Kırık, "Belediye de binaların güçlendirme işini müteahhit firmaya vermiş. Gelip çalışmalarına başladılar. Ancak tünel çalışması devam ediyor ve güçlendirme yeterli değil. Bir depremde bu binalar yerle bir olur" dedi.