kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

NYT: Türkiye'nin Akdeniz Birliği için AB'den vazgeçmesi beklenemez

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Akdeniz Birliği planı tartışılıyor.

New York Times gazetesi, Sarkozy'nin, Türkiye'nin AB üyeliğinden vazgeçerek Akdeniz Birliği'ne katılması umutlarının gerçeklemesinin kuşkulu olduğunu belirterek "Böyle bir şey pek beklenemez" dedi.

New York Times gazetesi, on yıldan beri çeşitli Avrupalı liderlerce dile getirilen Akdeniz Birliği projesinin Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde elde ettiği zaferden sonra Sarkozy tarafından merkezi bir konu haline getirildiğini kaydetti.

Önerinin çok çekici olsa da en az Sarkozy'nin söz ettiği biçimde büyük bir olasılıkla hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini kaydeden New York Times, en kuşkulu yönünün da Sarkozy'nin Türkiye ile ilgili umutları olduğunu belirtti. Gazete şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma çabalarına karşı çıkıyor ve bunun yerine Türkiye Akdeniz Birliği üyeliğini ve burada büyük bir rolü kabul edeceğini umuyor. Böyle bir şey olması beklenemez ve Türkiye olmadan (Truva'nın nerede olduğunu unutmayın) bir Akdeniz Birliği'nin inandırıcı olup olmayacağı konusu gündeme getiriyor."

(ANKA)