kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuğum 5 yaşında mastürbasyon yapıyor

DR. CEM KEÇE
04.08.2007
Merak ve cinsel organlarını keşfetme dürtüleri nedeniyle çocuklar cinsel organlarıyla oynayabilir. Ailelerin yapması gereken, anlayışla ve şefkatle çocukla konuşmak..
Çocuğum 5 yaşında ve mastürbasyon yapıyor. Aklı hep cinsellikte. Hangi kadını görse duygulandığını söylüyor. Ne yapmalıyım? K.T./Şanlıurfa
Çocukların merak duygusundan ve cinsel organlarını keşfetme dürtülerinden dolayı, cinsel organları ile oynayarak kendilerini uyarmalarına hayli sık rastlansa da, bu aileleri tedirgin eden bir durumdur. Ancak anne-çocuk ilişkisi çok iyi değilse, çocuk yeterince enerjisini harcayamıyorsa, arkadaş ilişkileri iyi değilse, evin içi gerginse, çocuk mutsuzsa, çok yalnız kalıyorsa, sosyal etkinlikleri azsa, mastürbasyon davranışına ebeveynler sert tepki gösteriyor ve cezalandırıyorsa çocuklar sık mastürbasyon yapabilirler. Çünkü bu şekilde annenin ve babanın ilgisini üzerinde tutmuş olurlar. Mastürbasyon devam ettiğinde, ebeveynler çok huzursuz olur, çünkü sınırlarını tam oluşturamayan çocuk bunu her yerde yapmaya devam eder. Size tavsiyem; cinsel organların mahrem yerler olduğunu ve mastürbasyonu herkesin arasında yaptığında hoş durmadığını çocuğunuza anlatmanızdır. Ama en önemlisi de çocuğunuzla aranızdaki ilişkiyi, yukarıda saydığım noktalara dikkat ederek, tamir etmeniz gerekiyor. Çözüm alamazsanız bir uzmandan yardım istemekten çekinmeyin.