kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehitler için Elazığ'da tören düzenlendi

Yeni Haber
Tunceli'de şehit olan askerler, Elazığ Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından havayoluyla memleketlerine gönderildi.

Tunceli kırsalında dün gece terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Üst Çavuş Fatih Çarman ve Jandarma Komando erler Mehmet Kıl ve Murat Çökmez, Elazığ Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin adından askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Şehit askerler Elazığ Asker Hastanesi bahçesinde saat 16.00'da düzenlenen törende katafalka konulduktan sonra öz geçmişleri okundu. Elazığ Müftü Yardımcısı Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehit cenazeleri ambulanslara konuldu. Elazığ havaalanına gönderilen şehit cenazeleri özel askeri uçakla, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Yapılan törenin ardından şehitlerden Üstçavuş Fatih Çarman Konya'nın Doğanhisar ilçesi, şehit Er Mehmet Kıl Osmaniye'nin Düziçi ilçesi ve Er Murat Çökmez'de Kastamonu'nun Tosya ilçesine gönderildi.
Törene Elazığ Vali Muammer Muşmal, Elazığ 8. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez, Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, kurum ve kuruluş müdürleri ile askeri erkan katıldı.


''OĞLUMUN TERHİSİNE 12 GÜN VARDI''


Tunceli'nin Ovacık kırsalında, terör örgütü ile girdiği çatışma sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Kıl'ın, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Çitli köyündeki baba evinde yas tutuluyor.

Mehmet Kıl'ın terhisine 12 gün kala şehit olduğu haberini alan anne Ayşe Kıl'ın (40) sinir krizi geçirmesi üzerine, olay yerinde bulunan Jandarma Komutanlığı sağlık ekiplerince müdahale edildiği bildirildi.

Oğlu ile 3 gün önce telefonla görüştüğünü belirten anne Kıl, kendisine ''Benim kurbanlığım hazır mı? Ben gelince kurban keseceksiniz değil mi? Askerliğimin bitmesine 15 gün kaldı, beni uğurladığınız gibi geldiğimde de tören düzenleyecek misiniz?'' diye söylediğini kaydetti. Anne Ayşe Kıl, kendisinin de ''Sen geldiğinde kurbanın hazır. Kurbanın kesip mevlit okutacağım, senin için köyde şenlik düzenleyeceğim'' dediğini belirtti.

Anne Kıl, oğlunun şehit düştüğü haberini Jandarma Komutanlığı yetkilileri ve köy muhtarı tarafından bildirildiğini kaydetti. Taziyeleri kabul eden ve teröre lanet okuyan baba İbrahim Kıl da ''Oğlumun terhisine 12 gün vardı. Yüreğim yanıyor. Daha çok gencecik Mehmetçiğin şehit olmaması için bu terör lanetinin bitirilmesi lazım. Bu vatan için 15 yaşındaki Ramazan, 16 yaşındaki oğlum Davut ile canımızı feda etmeye hazırız. Kalleşçe sıkılan bu kurşunlar sona erecekse, Mehmetçiğimizin emrindeyiz'' diye konuştu.