kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çakan: Beni yargılanmadan öldürdürdüler

AA
Yeni Haber
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, ''Beni yargılanmadan öldürdürdüler ve ölmeden mezara koydular, vicdanları varsa ailemin yanı sıra benden özür dilesinler'' dedi.

Çakan, bir dönem milletvekilliği yaptığı Bartın'da Fırıncıoğlu Tesisleri'nin önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, enerji ihalelerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandığı davadan beraat etmesiyle adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Bürokratlık, milletvekilliği ve bakanlık süresince birilerinin menfaatine değil, Türkiye'nin kalkınmasına yönelik çalıştığını anlatan Çakan, şunları kaydetti.

''Siyasetçinin idamlığı da bayramlığı da var. Bakanlık dönemlerimde 7 enerji kamu iktisadi teşekkülü kar ediyordu. Bakanlığı da 1 milyar 755 milyon YTL parayla bıraktım. Özellikle Boru Hatları ile BOTAŞ 755 milyon YTL kar ediyordu. Şimdi ise BOTAŞ batma noktasına geldi. Bakanlığım süresince başarılı çalıştığımdan siyasi lince tabi tutuldum.

Suçlamaların siyasi oyun olduğu anlaşılarak da beraat ettim. Beni yargılanmadan öldürdüler ve ölmeden mezara koydular, vicdanları varsa ailemin yanı sıra benden özür dilesinler.''


Çakan, Yüce Divan'ın kararını vermeden siyasete atılmadığını belirterek, ''Bana bağımsız aday olmamı bile teklif ettiler. Ancak, yargılama süreci tamamlanmadığından reddettim. Siyasete girmemi arzularsanız devam edeceğim, istemezseniz de bırakacağım. Sizinle ülkemize hizmet edebilmek için elimden geleni yapacağım'' dedi.