kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAMİMİ BİR HAVADA... Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura'da iç güvenlik brifingi de verildi. 22 Temmuz'dan sonra ilk kez yan yana gelen Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt'ın samimi bir şekilde sohbet ettiği ve aralarında sıcak bir hava oluştuğu bildirildi.

Nöbet değişimi beş 'Or' emekli

Ceyda KARAASLAN ANKARA
TSK bünyesinde yeni komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şura'da 4 orgeneral ve 1 oramiral emekliye ayrıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Cömert ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Karahanoğlu da görevlerini devredecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Nöbet değişimi beş 'Or' emekli
TSK'daki yeni komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün toplandı. Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda toplanan YAŞ'ta bu yıl 4 orgeneral ile 1 oramiralin emeklilik kararı netleşti. Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ile Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney emekli oldu.

GÜVENLİK BRİFİNGİ
Oramiral Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Orgeneral Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanması bekleniyor. Toplantıya, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile kuvvet komutanları da katıldı. Albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemlerinin ele alındığı YAŞ toplantısında iç güvenliğe yönelik bir brifing de verildi. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle TSK'dan ayrılacak personelin durumlarının da görüşüldüğü YAŞ toplantısında alınacak kararlar 4 Ağustos Cumartesi günü kamuoyuna duyurulacak. 22 Temmuz seçimlerinden sonra ilk kez biraraya gelen Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın arasında da samimi bir hava yaşandığı öğrenildi. Toplantıda sık sık ve uzun aralar verildiği, bu aralarda Başbakan Erdoğan'ın Büyükanıt'la uzun sohbetler ettiği belirtildi. Öğle yemeğinden önce Anıtkabir'i de ziyaret eden Erdoğan ve Büyükanıt yakınlaşması burada da gözlerden kaçmadı. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladıktan sonra Büyükanıt'ın kulağına eğilerek "Şimdi yemek mi yiyeceğiz?" diye sordu. Büyükanıt ise "Evet. Buyurun gidelim" şeklinde cevap verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca verilen öğle yemeğinin ardından Şura, çalışmalarına devam etti. Askeri Şura üyelerine bugün Hava Kuvvetleri Komutanı, yarın da Milli Savunma Bakanlığı öğle yemeği verecek.

SEZER'DEN YEMEK
YAŞ'ın son günü cuma akşamı Cumhurbaşkanı Sezer de Şura üyelerine eşleriyle beraber bir yemek verecek. Sezer'in geçen yıl verdiği yemeğe katılmayan Erdoğan'ın bu yıl katılıp katılmayacağı henüz belli değil.
Haberin fotoğrafları