kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aranan bilgisayar korsanları bu diskotekte yakalandı.

Hacker'lar yakalandı

Recep AKTEPE ANTALYA - MERKEZ
ABD'nin önemli bilgilerini El Kaide'ye satan Ukrayna ve İsrail uyruklu iki hacker 6 yıl süren takip sonrası ele geçti. Bir diskotekte eğlenirken yakalanan iki hacker Amerika'ya iade edilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hacker'lar yakalandı
El-Kaide tarafından 11 Eylül'de Amerika'da düzenlenen saldırıların ardından soruşturma başlatan Amerikan gizli servis örgütleri, El Kaide ile aynı yazılımı kullanan Ukrayna'lı Maksym Yastremskıy ile İsrail uyruklu Maxim Turchak adlı hacker'lerin, ABD'nin havalimanları ve Pentagon'un bilgilerini İnternet yoluyla ele geçirerek, kendi kurdukları ve yüksek gizlilik içeren site aracılığıyla El Kaide'ye sattıklarını belirledi. Bunun üzerine 2 hacker'in peşine düşen gizli servisler, 6 yıl süren takibin ardından, 23 Temmuz'da Türkiye'ye giriş yaptıklarını tespit etti. Bunun üzerine elden gönderilen bilgiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nü uyaran Amerikan makamları, iki hacker'in yakalanıp iadesini istedi.

İLÇEDE ÖZEL OPERASYON
Hemen harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü her ilde özel ekipler görevlendirerek büyük bir gizlilik içinde 2 hacker'in peşine düştü. Türkiye genelinde yapılan çalışmalar sonucunda hacker'lerin Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde 2 Rus kızla birlikte kaldıkları belirlendi. Ardından, Antalya Emniyeti'nden bir ekip Kemer'e giderek 2 hacker'i takibe aldı. Turistik ilçede herhangi bir çatışmaya meydan vermek istemeyen polis, operasyon için en uygun zamanı beklemeye başladı. Beklenen an da 26 Temmuz gecesi geldi. İzlendiklerinden habersiz Kemer'in en ünlü diskoteklerinden First Aura'ya giden iki hacker, Rus sevgilileri ile eğlenmeye başladı.

DİSKOTEKTE GÖZALTI
Diğer müşterileri rahatsız etmeden iki hackeri izlemeye başlayan ekip, iyice sarhoş olmalarını bekledi. Su gibi içki içip dans eden hacker'ler, saat 02.00 sıralarında alkol duvarını aştı. Harekete geçen polisler, içerideki bin 400 müşteriye hissettirmeden iyice sarhoş olan 2 hacker'le Rus sevgililerini dışarıya çıkarıp gözaltına aldı. Hacker'lerin üstlerinde yapılan aramada sahte pasaportlar ve 8 bin dolar nakit para ele geçirildi. Emniyet hacker'lerin yakalandığı haberini ABD Konsolosluğu'na iletirken, üzerlerinde bulunan sahte pasaportlara göre yapılan incelemede de 23 Temmuz'da Rus sevgilileri ile birlikte Ukrayna'dan havayolu ile gelerek Antalya'dan giriş yaptıkları belirlendi.

ÇOK GİZLİ BİLGİLER
Operasyondan sonra hacker'lerin kaldıkları oteldeki odalarında yapılan aramada da 2 adet diz üstü bilgisayar elde edildi. Bilgisayarda yapılan ilk incelemede, çok gizli bilgilerle, aralarında ünlü ve zenginlerinde bulunduğu yaklaşık 5 bin Amerikan ve AB üyesi ülke vatandaşının kredi kartı bilgileri ortaya çıkarıldı. Dünyanın her yerinden kredi kartı dolandırıcılarına bilgi satan hacker'lerin, çeşitli ülkelerdeki bankalarda yaklaşık 100 milyon dolar paraları bulunduğu belirlendi. Hacker'lerin 2006 ve 2007 yıllarında Türkiye'deki bazı kredi kartı dolandırıcılarına bilgi sattığı, bunların arasında, daha önce Zincir Operasyonu ile yakalanan Veysel Balkan'ında bulunduğu tespit edildi.