kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ANAP lideri Mumcu, Mehmet Ağar’ın "Otursun oturduğu yerde" sözlerine sert yanıt verdi. ANAP lideri Mumcu, Mehmet Ağar’ın "Otursun oturduğu yerde" sözlerine sert yanıt verdi.

Haber turu

Atatürkçülük eksiği genelgeyle giderilecek
İlköğretim ders kitaplarında eksikliği tespit edilen Atatürkçülük konuları yeni eğitim yılı için hazırlanan kitaplara yetişmeyeceği için sorun genelge ile aşılmaya çalışılacak. Önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen genelgede 1999 ve 2004 yılında ders kitaplarında yer alması gereken "Atatürkçülükle İlgili Konular"ın geçerli olduğu ve buna uygun eğitim-öğretim faaliyetinin sürdürülmesi istenecek.

Mumcu: Kabadayı ağızıyla konuşma

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP lideri Mehmet Ağar'ın "Otursun oturduğu yerde" sözlerine dün "Polemik yaratmaya gerek yok. Bu işler ağız dalaşıyla konuşulmaz" diyerek yanıt verdi. "Mehmet Ağar söylemek istediklerini televizyonda milletin önünde söylesin" çağrısını yineleyen Mumcu, şöyle konuştu: "Susarak gerçekler açığa çıkmaz. Bu işler kabadayı ağzıyla konuşulmaz. Gerçeğe hürmeti olan bunu yapar. Dolayısıyla şimdi herkesin gerçeği söyleme zamanıdır." Mumcu, Ağar'ın televizyon davetine cevap vermemesi halinde her şeyi açıklayacağını söyledi.

DP içinden Aygün'ün liderliğine destek

Mehmet Ağar'ın istifası ile boşalan DP genel başkanlığı için ATO Başkanı Sinan Aygün'e partinin önemli isimlerinden destek geldi. Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu il başkanı ve eski bakanlarla telefonla görüştüğünü belirterek, "Herkes Aygün'ün adaylığına pozitif bakıyor. Esnaf, köylü, halk partisiyiz. Aygün'ün dokusu partiye uygun" dedi. Aygün'ün adaylığına sıcak bakmayanlar ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ismi üzerinde duruyor.