kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sözcü Tom Casey

ABD'li sözcüden, Büyükanıt'a 'diktatör' diyen Yunanlı gazeteciye üçüncü azar

DIŞ HABERLER
ABD Dışişleri Sözcüsü Casey, Yunanlı gazeteciyi "Kendisi Genelkurmay Başkanı'dır. Başbakan da bu şekilde hitap ediyor. Ondan böyle bahsetmek nezaket gereğidir" diye uyardı..
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt için hakarete varan ifadeler kullanan Yunanlı gazeteci Lambros Papadoplos'u yine azarladı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın olağan brifing toplantısında söz alan Yunanlı gazeteci, Org. Büyükanıt için geçtiğimiz ay kullandığı "Müstakbel diktatör" sözünü tekrar kullanınca sinirler gerildi. Sözcü Casey, "Büyükanıt'ın sıfatı Türk Genelkurmay Başkanıdır. Kendisine, Başbakan da bu şekilde hitap ediyor. Ondan böyle bahsetmek nezaket gereğidir" diyerek, Yunanlı gazeteciyi uyardı. Yunanlı Papadoplos daha önce de ABD'nin üst düzey yöneticileri tarafından azarlandı. Geçtiğimiz ay yapılan bir basın toplatısında ilk sorusunda "Diktatör" ifadesini kullanan Yunanlı gazeteci, Casey'nin uyarılarını dikkate almayarak ikinci sorusunda da Büyükanıt için aynı ifadeyi kullanmıştı.

"HADDİNİZİ AŞTINIZ"
Yunan gazeteci, bir önceki ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü McCormack zamanında da Büyükanıt için "müstakbel diktatör" demiş, bunun üzerine Sözcü tarafından "açıkçası haddinizi aşıyorsunuz" şeklinde uyarılmıştı.