kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan Bayraktar

Seyrantepe iptal, yeni ihale 10 gün içinde

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
'Rekabet oluşmadı, tatmin edici gelir payı teklif edilmedi' diyen TOKİ, Seyrantepe ihalesini iptal etti. Tek proje üzerinden yenilenecek ihale en geç 10 Ağustos'ta.....
Galatasaray yönetimini taraftarları ile barıştıracak Seyrantepe Stadı'nın ihalesi direkten döndü. Yeterli rekabet ortamının oluşmadığını ve tatmin edici gelir payı teklif edilmediğini düşünen TOKİ ihaleyi iptal etti. GS yönetiminin istediği tek proje üzerinden yenilenecek olan ihalenin 10 Ağustas'ta yapılacağı açıklandı. 19 Temmuz'da yapılan Seyrantepe İhalesi'ne, TOKİ'den şartname alan 28 firmadan sadece 5'i katılmıştı. "Nurol İnşaat, Eren Talu Mimarlık, Cengiz İnşaat, Mesa Mesken ve Bozoğlu İnşaat" firmalarının teklifleri iki haftalık değerlendirmeden geçemedi. TOKİ'den yapılan ilk resmi açıklamada, ihalenin sonuçlanmasını sağlayacak rekabet ve yarışma ortamının oluşmadığı belirtildi. Daha sonra yenilenen açıklamada ise hem katılımın artırılması beklentisine yer verildi hem de tek tip proje üzerinden en geç 10 Ağustos'a kadar yeni ihale yapılacağı vurgulandı. Galatasaray Kulübü yönetici Işın Çelebi ise SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Kulüp olarak seçtiğimiz ve tercih ettiğimiz proje esas alınarak 10 gün içinde yeni ihale ilanına çıkılacak" dedi.

REKABET OLUŞMADI
TOKİ'den yapılan iki ayrı yazılı açıklamada ihalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmadığı kaydedildi. Açıklamada ihaleye katılımın ve hasılat payının artırılması için tek tip proje ile en geç 10 Ağustos 2007 tarihine kadar yeniden ihale ilanına çıkılacağına işaret edildi. Seyrantepe Stadı'nın yapımı, Ali Sami Yen arazisinde gerçekleştirilecek yatırımla doğrudan bağlantılı olduğu için hem teknik inceleme yapılması hem de gelir payı teklifinin hesaba katılması gerekiyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Ali Sami Yen'in olduğu 34 bin 640 metrekare arazide "Kentsel Sosyal Altyapı Alanları" için en uygun projeyi hazırlayıp, buradaki rant tesislerinden (otel, alışveriş merkezi, iş ofisleri, lüks konutlar) TOKİ'ye en yüksek gelir payını veren firma ön plana çıkacak. Firmalar, Seyrantepe'deki stat için önceden seçilen tek tip projeyi hayata geçirecek. İlk ihaleye girmeyen gruplara yeni ihalede bir şans tanınacak. Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bini kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark inşa edilecek.
Haberin fotoğrafları