kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tunceli'de operasyonlar genişletildi

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Tunceli'de operasyonlar genişletildi
Tunceli'de yaşanan çatışmanın ardından bölgede operasyonlar genişletilerek devam ediyor.

Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçelerinde yaşanan çatışma sonucu 3 güvenlik görevlisinin şehit olması, 5 PKK'lının ölü ele geçirilmesi üzerine, havadan ve karadan başlatılan kapsamlı operasyon Çemişgezek, Hozat ve Ovacık ilçelerine kapsayarak devam ediyor. Zaman zaman güvenlik güçleri ve terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasın yaşandığı operasyonda, örgütün özellikle Kobra helikopterlerle yapılan bombardıman nedeniyle zor anlar yaşadığı ve kayıplarının artabileceği bildirildi.

Çatışmaların daha çok Ovacık-Hozat ilçeleri sınırında bulunan Karaoğlan ve Mercan Vadisinde yaşandığı öğrenildi. Tunceli Alay Komutanlığı ve Hozat 51. Motorize Piyade Tugayına bağlı çok sayıda askerin katıldığı operasyonda, bölgenin dağlık ve ormanlık olması nedeniyle örgüt mensuplarının kaçış ihtimallerine karşın geçiş güzergahlarına yönelik yoğun bombardıman devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli'de 3 askerin şehit olduğu operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristle birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği ve 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeğinin ele geçirildiğini bildirdi.

AJANSLAR