kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oyumuzu kullandık, soluğu alışveriş merkezinde aldık

ESEN EVRAN
22 Temmuz günü kredi kartı işlem adedi yüzde 9, ciro yüzde 20 düşerken, market ve alışveriş merkezlerinde düşüş 2.43'le sınırlı kaldı, işlem adedi ise yüzde 5 arttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Oyumuzu kullandık, soluğu alışveriş merkezinde aldık
Tatilcilerin büyük şehirlere akın ettiği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği 22 Temmuz genel seçimlerinde kredi kartları bir önceki haftanın aynı gününe göre yüzde 9 daha az kullanıldı. Toplam cirodaki düşüş ise yüzde 20 oranında oldu. Ancak market ve alışveriş merkezlerindeki trafik bu azalmadan etkilenmedi, klimalı mekânlarda müşteri artışı yüzde 5 oldu.

KONAKLAMA DÜŞTÜ
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre seçim günü halk kredi kartını daha az kullandı, alışveriş tutarında da daha çekingen davrandı. İşlem adedi yüzde 9 oranında düşerken, cirodaki düşüş yüzde 20'ye çıktı. Tüketiciye kapalı ve serin mekânlar sunan alışveriş merkezleri ise müşterilerini bir hafta önceye göre yüzde 5 oranında artırırken, daha fazla müşteriden daha az para kazandı. Müşteriler, yapacak bir şey bulamadıkları için alışveriş merkezlerine gitti ama yüzde 2.43 daha az fazla para bıraktı. Seçim günü bankalararası kredi kartı alışveriş işlemlerinde ciro bazında azalmanın en çok yaşandığı ilk 5 sektörün başında 'konaklama' geldi. Konaklama harcamasını, tatili kesip oy kullanmaya gelen ve oy kullanma oranı geçen seçime göre yüzde 6 oranında artan seçmenler azalttı. Harcama düşüşünün ikinci sırasında 'diğer' kalemler yer alırken benzin istasyonları cirosu en fazla düşen kalemler arasında üçüncü sıraya yerleşti. Yemek ve doğrudan pazarlama harcamaları da 4 ve 5'inci sırada yer aldı. Seçmenler 22 Temmuz günü eğlenceden de uzaklaştı.
Haberin fotoğrafları