kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Piyasalar MHP'nin 'Gül' tepkisini bekliyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili üstü kapalı aday adaylığının sinyalini veren Abdullah Gül'e piyasalar tepki vermedi. Şimdi Gül'ün kararına MHP'nin ne tavır takınacağı merak ediliyor..
ABD'de şirketlerin ikinci çeyrek kârlarının olumlu gelmesiyle birlikte dünya borsaları toparlanırken,İMKB 100 Endeksi dün yüzde 0.18 değer kaybederek, 54 bin 831 puana geriledi. Serbest piyasada dolar 1.2444- 1.2500 YTL arasında işlem görürken, bono faizleri ise yüzde 17.18 seviyelerinde seyretti. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili üstü kapalı olarak yaptığı aday adayı olabilirim sinyaline ise piyasalar herhangi bir tepki vermedi. Piyasa analistleri, Gül'ün adaylık süreci ile ilgili henüz bir netlik olmadığını belirterek, "Siyasi belirsizlik bir süre daha devam edecek. Özellikle MHP ve Silahlı Kuvvetler'in tepkisi bekleniyor" yorumunda bulundu. Güne düşüşle başlayan ve 53 bin 800 destek puandan dönen borsa yurtdışına bağlı olarak kayıplarını geri aldı. Gül'ün basın toplantısından sonra açılan piyasalarda ise herhangi bir tepki gözlenmedi. Saat 15.00 itibariyle borsa 54 bin 594 puan iken, ABD'den gelen veriler ile birlikte hafif bir toparlanma yaşandı.

TÜRK TAHVİLLERİNİN AĞIRLIĞI ARTTI
ABD'de özellikle Amazon'un beklenenin üzerinde gelen ikinci çeyrek kâr rakamları ile Amerikan borsaları da güne yükselişle başladı. ABD'de Dow Jones açılışta yüzde 0.74, Nasdaq Endeksi ise yüzde 0.83 değer kazandı. Avrupa borsaları önceki gün ABD'deki mortgage endişeleri ve olumsuz bilanço verileri ile sert düşüşler yaşamıştı. Bu arada JP Morgan model portföyünde Türk eurotahvillerinin ağırlığını overweight'e yükselttiğini bildirdi.