kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Tek parti iktidarı istikrar için tek şart değil'

İSO Başkanı Küçük, tek parti iktidarının istikrar için 'sihirli değnek' olmadığı görüşünü yineleyerek, "Tek parti, istikrar için önemlidir ama tek başına yeterli değildir" dedi..
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tanıl Küçük, seçimden önce de dile getirdiği gibi tek parti iktidarının istikrarı sağlama konusunda sihirli bir değnek olmadığını söyledi. "Tek parti iktidarı tabii ki istikrar için çok önemlidir, ama tek başına yeterli değildir" diyen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da şu değerlendirmede bulundu: "Henüz Abdullah Gül'ün açıklamasını dinlemedim, ama Başbakan'ın seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından verdiği mesajlar uzlaşma arayacakları yönündeydi. Bu konuda da bu çerçevede davranacağını düşünüyor ve umuyoruz."

EKSİKLER TAMAMLANSIN
Tanıl Küçük, ayrıca, AKP'den iktidarının ikinci döneminde, arkasına aldığı büyük destekle, ilk dönemde yapılamayanları, eksik kalanları tamamlamasını beklediklerini dile getirerek, "Rekabet gücünü artıracak yapısal reformlar artık bitirilmeli, gerekliliği üzerinde, hemen hemen herkesin hem fikir olduğu, mikro reformlar süratle devreye sokulmalıdır. İlk dönemde, makroekonomik kazanımlar damgasını vurmuştu, ikinci dönem, ekonomide, mikroekonomik değişimin yaşandığı bir dönem olmalıdır" dedi. Küçük, sanayi kuruluşlarının, 2006 yılındaki nispi başarıyı, risk üstlenerek ve borçlarını artırarak elde ettiklerinin söylenebileceğine dikkat çekti ve ılımlı küresel rüzgârların tersine dönmesi ve olası risklerin gerçekleşmesi halinde sanayi kuruluşlarının zor durumda kalabileceklerini vurguladı.