kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Operasyon kapsamında 6 kadın da gözaltına alındı.

Mersin'de Başbakan oluru ile temiz eller

Abdurrahman ŞİMŞEK Haber Merkezi Deniz KARA / MERS
Başbakan'ın talimatı üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, aralarında Mersin Bayındırlık İl Müdürü Evran'ın da bulunduğu 68 kişiyi gözaltına aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mersin'de Başbakan oluru ile temiz eller
Mersin'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. İnşaat ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenilen operasyonda çeşitli ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aralarında Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran ile 2'si müdür yardımcısı toplam 12 Bayındırlık memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 68 kişi arasında AK Parti ve MHP'li il genel meclisi üyeleri ile Mersinli işadamlarının bulunduğu öğrenildi.

TALİMAT BAŞBAKAN'DAN
4 aydır takipte olan Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün çeşitli ihalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne operasyon düzenledi. Polis ihalelere adı karışan Mersin AK Parti İl Meclis üyelerinin de adını tespit etti. Bu bilginin Ankara'ya ulaşmasının ardından Başbakan Erdoğan "üzerine gidilsin" talimatını verdi. Mersin AK Parti İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak'a gönderilen mesajda, bizzat Başbakan Erdoğan tarafından adı ihale yolsuzluğuna karışan tüm AKP'lileri partiden ihraç kararı verilmesi için disiplin kuruluna sevk edilmesi istendi. Seçim sonrasına bırakılan operasyonda, Mersin Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran ile 2 müdür yardımcısının da bulunduğu 12 Bayındırlık personeli ile göreve 4 ay önce gelen AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Adem Serin ve MHP İl Genel Meclisi üyesi Şuayip Kırmızı, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Hasırcı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Koyan ile işadamlarının olduğu toplam 68 kişi gözaltına alındı.

SORGU SÜRÜYOR
Mersin Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin, operasyonu doğrularken savcılık soruşturması aşamasında olduğu gerekçesiyle bilgi veremediğini belirtti. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin yanı sıra 6 bayanın da operasyonda gözaltına alındığı belirtildi. İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınanların Emniyet'teki sorgularının devam ediyor.