kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan üç partinin liderini telefonla aradı

ANKARA
Köşk seçimi için "uzlaşma" arayacakları mesajı veren Erdoğan, Baykal'ı telefonla arayıp randevu istedi. Bahçeli'yle ise görüşemedi..
Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak yeni dönemde uzlaşma arayacaklarının mesajını veren ve seçim galibiyetinin ardından AK Parti'ye oy vermeyen seçmeni de kucaklayacakları yönünde açıklama yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, uzlaşmanın ilk adımını attı. CHP lideri Deniz Baykal, DP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ağar ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi telefonla arayan Erdoğan, Baykal'a Meclis oluştuktan sonra başta cumhurbaşkanı seçimi olmak üzere atacakları adımlarla ilgili olarak ziyaret etmek istediğini söyledi. Baykal'ın bu talebi kabul ettiği bildirildi. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi de aradı ancak görüşme gerçekleşmedi. MHP'liler, "Aranıldı, ancak yoğunluk nedeniyle Sayın Genel Başkan henüz geri dönemedi" diyerek Bahçeli'nin henüz yanıt vermediğini belirtti.

KÖŞK'E ÇIKTI
Erdoğan dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile 30 dakika süren görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak şunları söyledi: "Önümüzde Meclis Başkanı ve divan seçimi var. Milletvekilleri, mazbatalarını alıp görevlerine başlayacak. YSK'nın kesin neticeleri bekleniyor. Bundan sonraki süreçte parlamentonun oluşmasıyla birlikte huzur ve barış içinde ülkemize, Türk demokrasisine katkıda bulunacak adımları birlikte atacağız. 60. hükümet yeni bir sıçrama dönemi yaşatacak."

'AK SAYFA AÇTIK'
Erdoğan, CHP lideri Baykal ve DP lideri Ağar'ı arayarak, "Seçim sonucu, ülkemiz için demokrasimiz için hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Erdoğan, Baykal'a, "Meclis oluştuktan sonra atacağımız adımlarla ilgili olarak sizleri ziyaret edeceğim" dedi. Baykal da bundan memnuniyet duyacakları karşılığını verdi. Başbakan, "Baykal, seçimi kaybedersem Rodos'a kadar yüzeceğim demişti. Sizce ne yapmalı?" sorusuna, "Artık o konularla ilgilenmiyorum. Seçim meydanlarında bıraktık o konuları. Yeni sayfa açtık. Bu ak sayfada yeni bir süreci beraberce yazmaya başlayacağız" yanıtını verdi. Erdoğan, Bahçeli'yi de aradığını ancak henüz görüşme fırsatı bulamadığını söyledi. Erdoğan ayrıca Mehmet Ağar'la telefonda görüştü. Erdoğan'ın, Ağar'a "geçmiş olsun" dediği, Ağar'ın da "Milletin takdiridir" diyerek Erdoğan'a başarılar dilediği öğrenildi.