kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal düştü onlar çıktı

SEVİLAY YÜKSELİR
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın; sekreteri, avukatı, doktoru seçilirken, Baykal'ın İstanbul birinci bölge 9'uncu sıradan aday gösterilen oğlunun bacanağı kıl payı seçimi kaybetti..
Genel seçimlerinde umduğu başarıyı yakalayamayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için tek teselli, kendisine çok yakın olan isimleri Meclis'e yerleştirmek oldu. 18 yıllık sekreteri, yakın çevresine göre "kara kutu"su Nesrin Baytok'u Ankara 1'inci bölge 4'üncü sıradan, avukatı Şahin Mengü'yü Manisa 1'inci sıradan, doktoru olan ürolog Sacid Yıldız'ı İstanbul 3'üncü bölgeden aday gösteren CHP Genel Başkanı Baykal bir tek fire verdi. O da İstanbul 1'inci Bölge'den 2007 seçimlerinde 9'uncu sıraya yerleştirdiği oğlu Ataç'ın bacanağı Mustafa Zengin oldu.

'ÇAYCISINI GÖNDERECEKTİ'
Deniz Baykal'ın avukatı aynı zamanda 367 fikrini Sabih Kanadoğlu'na veren Şahin Mengü de, Manisa Milletvekili olarak 23'üncü dönem TBMM'de görev yapacak. Mengü, daha önce Ecevit'in de avukatlığını yapmıştı. Hem Baykal'ın, hem de Genel Sekreter Önder Sav'ın doktoru olduğu belirtilen International Hospital Üroloji Bölümü Başkanı Sacid Yıldız da İstanbul 3'üncü Bölge 6'ncı sıradan Meclis'e girdi. Eski Süreyyapaşa Hastanesi Başhekimi ve oğlu Ataç'ın bacanağı olan Prof. Dr. Mustafa Zengin ise Meclis'e giremedi. İstanbul'da 1'inci Bölge 9'uncu sıradan aday gösterilen Mustafa Zengin'in bölgesinde 2002 yılında 10 milletvekili çıkmıştı. Seçilmesi garanti bakılan sıradan aday gösterilen Zengin'e partili üyeler tepki göstermiş ancak bu tepkiler basından saklanmıştı.
Haberin fotoğrafları