kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Parti içi muhalefet harekete geçti

Şenol ATEŞ ANKARA
Son kurultayda Baykal'a karşı yarışan Mustafa Sarıgül; Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Celal Doğan, Adnan Keskin gibi muhalefetin ağır toplarını bir araya getirmeye çalışıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Parti içi muhalefet harekete geçti
CHP lideri Deniz Baykal seçim sonrası suskunluğunu korurken, muhalifler hemen harekete geçti. CHP'nin son kurultayında Genel Başkan Baykal'la yarışan fakat kaybeden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ekibi çalışmalarına yeniden hız verdi. Edinilen bilgilere göre, Mustafa Sarıgül, Hasan Aydın, Onur Kumbaracıbaşı, Hikmet Çetin, Adnan Keskin, Celal Doğan gibi muhalifler Ankara'da bulunan Sarıgül'ün ofisinde bir araya gelecek. Toplantıdan Baykal'a, "istifa" çağrısının çıkması bekleniyor.

KRİTİK KARAR YARIN
Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi önünde toplanan partililere yaptığı konuşmada genel seçimlerde AKP'ye karşı büyük oranda güç kaybeden CHP'nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu söyledi. Sarıgül, "Sanıyorum ki, partimizin yetkili kurumları halkın kararına saygı gösterecek ve de gereğini yapacaklardır" dedi. CHP Genel Merkezi'nin kararının ardından yapacakları değerlendirme sonucunda, önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Sarıgül, "Sosyal demokratlar sahipsiz değildir. Türkiye sahipsiz değildir" diye konuştu. CHP yönetimi seçim sonuçlarını yarın toplanması beklenen Merkez Yürütme Kurulu'nda değerlendirecek. Baykal'ın da düşüncelerini burada açıklaması beklenmiyor. Seçimleri kazanamayan 4 MYK üyesi, Mahmut Yıldız, Sinan Yerlikaya, Şerif Ertuğrul ve Mesut Değer'in durumu da toplantıda ele alınacak.